Ce schimbări electrice trebuie să facem pentru a economisi bani?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Ziua în care găsim în cutia poștală factura de energie electrică nu este chiar cea mai plăcută zi. Chiar și în zilele de vară, facturile de energie ne dau mari bătăi de cap și sunt un motiv serios de îngrijorare. Multe persoane se întreabă ce schimbări ar putea face așa încât să reducă consumul electric și să nu mai fie îngrijorați cu privire la facturile uriașe. Iată în rândurile următoare câteva sugestii ușor de implementat în orice casă:

  • Stingeți lumina când nu aveți nevoie. Stingeți orice sursă de lumină, inclusiv veiozele, atunci când ieșiți din cameră. Poate becurile din casă, oricât ar fi economice, nu vi se par cine știe ce consumatoare, dar pe termen lung, chiar și pe parcursul unei singure luni, își vor pune amprenta pe factură. Când plecați de acasă, nu uitați să stingeți toate luminile din casă. Acest mic obicei de reducere a consumului de energie vă poate economisi câteva sute de lei pe an.
  • Obișnuiți-vă să faceți dușuri mai scurte. Pentru ca apa să se încălzească, se consumă foarte multă energie electrică. Încercați să scurtați dușurile măcar cu 3 minute și nu lăsați apa fierbinte să curgă în timp ce folosiți produse cosmetice mai sofisticate, măști de păr care necesită cel puțin 5 minute de acționare și, de asemenea, opriți apa în timp ce vă spălați pe dinți sau vă bărbieriți. Pe lângă faptul că veți economisi energie, veți economisi și cantități mari de apă. Prin reducerea consumului de apă caldă, din nou puteți economisi câteva sute de lei pe an.
  • Reparați circuitele electrice defecte. Circuitele electrice defecte vor consuma energie electrică. Dacă aveți fire deteriorate care sunt conectate la aparatele casnice, aceste fire se vor încălzi și vor consuma mai multă energie. Firele se pot rupe și se pot deteriora pe măsură ce se învechesc sau dacă animalele de companie au obiceiul de a le roade. Prin urmare, cablajul din interiorul pereților casei este susceptibil la stricăciuni, ​​mai ales dacă locuința dumneavoastră este mai veche de un deceniu. Un alt tip de circuit electric defect poate fi un termostat incorect conectat, ceea ce face ca sistemele de răcire și încălzire să nu funcționeze corespunzător. Acest lucru se întâmplă adesea atunci când proprietarii se încăpățânează să instaleze pe cont propriu termostatele, fără a deține cunoștinele necesare. Este indicat să apelați la un electrician profesionist pentru a vă instala termostatul în siguranță pentru a preveni apariția acestei probleme. De asemenea, tot un electrician cu experiență poate depista dacă locuința are circuite electrice defecte.
  • Scoateți din priză dispozitivele pe care nu le folosiți. Acesta este un alt obicei pe care îl puteți adopta pentru a reduce consumul de energie. Deconectați orice dispozitive, gadget-uri sau aparate electrice de care nu aveți nevoie și pe care nu trebuie să le încărcați.
  • Utilizați un laptop în locul unui calculator. Un laptop trebuie să fie încărcat, dar un calculator va avea în mod constant nevoie de curent pentru a putea fi utilizat. Dacă aveți un laptop și un computer, optați pentru utilizarea laptopului atunci când este necesar. Laptopurile performante au baterii foarte bune care rezistă fără încărcare chiar și 6-7 ore. Și acest obicei va face o mică diferență la factura de energie electrică.  
  • Puneți o cantitate mare de rufe în mașina de spălat. Astfel, veți spăla mai puține ture, reducând în cele din urmă costurile asociate cu energia electrică și cu apa. Optați pentru programul de spălare cu apă rece pentru a reduce consumul de energie electrică. De asemenea, puteți economisi energie electrică dacă veți pune rufele la uscat pe un suport de haine în loc să folosiți uscătorul.
  • Curățarea aparatului de aer condiționat și schimbarea regulată a filtrului vă pot aduce mari economii de bani și este recomandată cel puțin o curățare anuală a sistemului de aer condiționat.
  • Înlocuiți aparatele vechi cu aparate care au rating Energy Star. Aparatele noi au acum ratinguri care vă spun cât de multă energie (electricitate) utilizează. Chiar dacă aceste electrocasnice sunt mai scumpe, pe termen lung vă vor ajuta să economisiți sume mari de bani. Optați pentru o mașină de spălat rufe, pentru o mașină de spălat vase și un frigider cu cele mai bune ratinguri. Sunt disponibile și multe electrocasnice smart care vă ajută să economisiți bani prin funcții inteligente.

În cele din urmă, luați în considerare energia regenerabilă. Sursele regenerabile de energie, cum ar fi energia eoliană sau solară, vă vor economisi mulți bani pe parcursul timpului. Din nou, așa cum se întâmplă și cu echipamentele electrice, și acestea sunt mai scumpe, dar merită să investiți, deoarece economisesc multă energie pe termen lung.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *