Controlul siguranței la domiciliu – ce este și de ce ar fi necesar

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Acasă este acel loc minunat unde vă simțiți confortabil și în deplină siguranță. Însă, confortul și siguranța nu sunt tocmai garantate, așa că cel puțin o dată pe an este indicat un control al casei pentru a vă asigura că respecta toate standardele de siguranță, pentru a face unele înlocuiri absolut necesare, dar și pentru a efectua unele reparații urgente. Un control al siguranței la domiciliu este o modalitate excelentă de a vă asigura că locuința voastră este în formă excelentă. Aflați în rândurile următoare ce înseamnă un control al siguranței, ce presupune și de ce este atât de recomandat.

Multe familii au deja o rutină bine stabilită de întreținere a casei, cum ar fi curățenia generală de primăvară și îngrijirea curții. Cu toate acestea, includerea anuală a unor controale de siguranță de bază poate duce la schimbări mai eficace și, eventual, la prevenirea dezastrelor. Pentru a defini un control al siguranței locuinței am putea spune că este oarecum la fel cu verificarea anuală a stării noastre de sănătate. Un astfel de control vă oferă oportunitatea de a corecta problemele încă din stadiul timpuriu sau de a le împiedica complet. Prin urmare, cu ajutorul unei astfel de verificări putem menține integritatea locuinței noastre. Principalele aspecte pe care trebuie să le verificați includ prizele electrice, echipamentele de aer condiționat și centrala termică, detectoarele de fum, detectoarele de monoxid de carbon și panoul electric.

În ceea ce privește partea electrică a locuinței, o problemă electrică, atât interior cât și la exterior, poate însemna probleme grave. Nu numai că o astfel de problemă poate duce la un consum enorm de energie, dar firele rupte pot provoca incendii și daune permanente. Dacă nu aveți cunoștințe, nu manevrați niciodată sistemul electric al locuinței fără ajutorul unui electrician instruit. Există totuși unele semne pe care le puteți căuta pentru a vă asigura că totul funcționează bine. De exemplu, puteți verifica că toate comutatoarele și prizele alimentare funcționează. Dacă găsiți o priză care nu furnizează energie, acest lucru ar putea însemna că aveți cabluri slabe. Contactați imediat un electrician. De asemenea, verificați cablurile și firele care se deplasează în încăperi, sub covoare sau în zone unde ar putea fi un pericol pentru membrii familiei. Mutați aceste fire într-un loc unde nu pot fi atinse.

Deosebit de importantă este și calitatea aerului din interior. Mulți oameni nu consideră aerul din interior ca fiind un pericol, dar cei care suferă de astm și alergii știu cât de important este să respire un aer curat și sănătos. Pentru aceste persoane și nu numai, un sistem defect de aer condiționat poate provoca probleme de sănătate. Controlați conductele și orificiile de evacuare a prafului și curățați toate zonele dacă este necesar. De asemenea, curățați praful de pe unitatea exterioară și de pe dispozitivul interior al aerului condiționat și schimbați filtrele pentru ca aparatul să funcționeze mai bine.

Urmează apoi examinarea detectorului de fum. Știm deja că aceste dispozitive sunt printre cele mai bune forme de prevenire a dezastrelor. Atât detectorul de fum, cât și detectorul de monoxid de carbon sunt necesități în orice locuință. Aceste dispozitive trebuie verificate de cel puțin două ori pe an, o dată primăvară și apoi spre sfârșitul toamnei.

De asemenea, verificați fundația și zidăria casei pentru a depista eventualele crăpături sau fisuri. Dintr-un mic prejudiciu se poate ajunge rapid la o fisură foarte mare care permite apei și insectelor să se infiltreze. Toate aceste fisuri și crăpături ar trebuie reparate cât mai curând posibil. O mare atenție trebuie acordată și acoperișului și jgheaburilor. O singură problemă la acoperiș vă poate expune casa la numeroase probleme.

Vestea bună este că nu trebuie să efectuați toate aceste sarcini deodată, ci puteți să le integrați pe rând în rutina personală de întreținere a locuinței. În cele din urmă, un control al siguranței domiciliului vă poate scuti de mari probleme, neplăceri și cheltuieli.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *