Cum să cumperi aplice cu LED care să corespundă cu nevoile tale? Când și unde să le folosești?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În general, aplicele reprezintă corpuri de iluminat de bază. Folosite cu predominanță în majoritatea locuințelor, în funcție de forma și dimensiunea lor, pot împlini nevoia de iluminare ambientală, pot, la fel de bine, să ofere lumina necesară în baie sau pot accentua o zonă din locuință pe care doriți neapărat să o evidențiați.

Deseori, se optează pentru aplice cu LED în holuri, de-a lungul scărilor, în dressing sau în camerele mai mici. Aplicele cu LED se pot achiziționa azi în numeroase finisaje și modele, de la modele simple, de bază până la modele realizate din materiale naturale sau împodobite cu cristale.

Sunt numeroase situații când cele mai bune opțiune de iluminare sunt aplicele cu LED, dar sunt și unele cazuri când aplicele nu sunt tocmai cele mai adecvate accesorii de iluminat. Haideți să eliminăm mai întâi situațiile în care nu este recomandat să optați pentru aplice cu LED, ca mai apoi să vedem cele mai indicate încăperi.

Dacă locul de pe tavan nu este cablat pentru a susține o aplică de perete și nu sunteți dispuși să apelați la serviciile unui electrician, poate veți dori să luați în considerare o lampă de podea. Aplicele cu LED sunt accesorii de iluminat simple, de bază, așa că dacă vă doriți o iluminare mai artistică și mai complexă, ar fi bine să vă orientați spre alte corpuri de iluminat, cum ar fi spoturile sau pandantivele. Dacă doriți o iluminare de accent și nu o iluminare ambientală, optați ori pentru aplice de perete de mici dimensiuni, ori pentru proiectoare sau dispozitive de iluminat încastrate. De asemenea, pentru o încăpere cu tavan înalt, un candelabru poate fi o alegere mai grozavă față de o aplică de perete.

Haideți să vedem acum ce fel de aplice cu LED să alegeți și unde este cel mai indicat să le utilizați. Pentru plafoanele mici, utilizați aplice cu LED care se montează aproape de tavan, astfel încât persoanele înalte să nu intre cu capul în dispozitivul de iluminare. Camerele copiilor sunt iarăși încăperi potrivite pentru a fi iluminate cu aplice cu LED, deoarece copiii nu vor lovi dispozitivul de iluminare când se joacă sau când sar în sus și în jos. Pentru tavanele mai înalte, sunt potrivite aplicele cu LED de mari dimensiuni sau dacă cablajul vă permite, puteți monta mai multe aplice de același fel. Totuși, în camerele înalte, candelabrele sau pandativele sunt cele mai potrivite corpuri de iluminare.

După cum deja știți sau veți observa, aplicele cu LED sunt disponibile în mai multe stiluri și forme. Aplicele simple, eventual cu modele florale sau îmbrăcate în materiale organice, de mărime medie sunt potrivite pentru holuri, dressing și baie. O aplică cu LED de dimensiune medie și cu un design plăcut, nu foarte îndrăzneț, este potrivită și pentru bucătăriile mai mici, precum și pentru zona de luat masa. Aplicele cu design floral sau cu un design mai romantic sunt potrivite pentru dressing, dormitor sau pentru o zonă de luat masa amenajată în mod elegant.

În general, aplicele cu un anumit design, fie el floral, rustic sau nautic, sunt orientate spre un anumit public-țintă și vizează un anumit tip de încăpere. O aplică florală nu este potrivită pentru camera unui băiat, la fel cum o aplică rustică nu este potrivită pentru o sală de baie elegantă și luxoasă.

În cele din urmă, dacă sunteți în căutarea unor corpuri de iluminat pentru mai multe zone din casă, încercați să achiziționați accesoriile de iluminare din aceeași colecție pentru un aspect uniform. De exemplu, optați pentru același tip de aplică și pentru holul de la parter, pentru casa scărilor, dar și pentru holul de la etaj.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *