Cum să îți iluminezi corect locuința cu lumini de la fslled.ro

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Știi că locuința ta beneficiază de o lumină corespunzătoare atunci când nu sesizezi lumina și, pur și simplu, îți îndeplinești toate activitățile fără probleme. Totuși, atunci când iluminarea este prea slabă sau prea puternică și deranjantă, vei sesiza imediat efectul luminii artificiale. Iluminatul are rol ambiental, estetic și, desigur, practic. Gândește-te la locuința ta și vezi dacă beneficiază de toate aceste calități ale iluminării artificiale. Dacă răspunsul este negativ, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să obții o iluminare perfectă pentru tine și familia ta.

Iluminarea exterioară

Asigură iluminare de siguranță și securitate pentru exteriorul casei tale. Terasele, potecile și intrarea din față trebuie să beneficieze de o iluminare ambientală. Totuși, iluminarea exterioară prea puternică poate atrage intruși sau poate deranja vecinii și este și costisitoare. Poți opta pentru corpuri de iluminare exterioară cu senzori care detectează eventualele mișcări, descurajând astfel intrușii. Pentru o iluminare discretă de jur-împrejurul casei, spoturile încastrate reprezintă o soluție excelentă. Dar iluminatul exterior nu trebuie să fie doar utilitar. Zidurile casei învăluite într-o lumină plăcută vor contribui din plin la crearea unei ambianțe plăcute la ceas de seară. Aplicile exterioare direcționale îndreptate în sus sau în jos se pot concentra asupra elementelor arhitecturale sau pot scoate în evidența plantele și peisagistica grădinii.

Iluminarea interioară

În interiorul casei, este indicat să utilizezi mai multe surse de lumină pentru fiecare cameră în parte. Bucătăria, dormitoarele și livingul necesită tipuri diferite de corpuri de iluminat, pentru ca tu să poți realiza fără probleme o varietate de funcții și de activități. În bucătărie, vei avea nevoie de o lumină generală, precum și de un corp de iluminat sau de o bandă cu LED montată deasupra insulei sau blatului de lucru. Pentru camera de zi, vei merge la sigur cu o lampă de podea amplasată lângă canapea sau lângă fotoliul unde obișnuiești să citești.

La rândul lor, băile trebuie să beneficieze de o lumină ambientală, dar și de o iluminare adecvată în zona oglinzii, care să nu fie prea puternică și să nu creeze umbre. Pentru locuințele cu tavane înalte și cu o amenajare interioară modernă, corpurile de iluminat încastrate reprezintă soluția perfectă. Corpurile încastrate sunt subtile, nu deranjează amenajarea și pot fi direcționate după bunul plac. De asemenea, corpurile încastrate pot fi conectate la comutatoare, astfel încât să beneficiezi de un nivel variat de lumină, de la la lumină slabă până la luminozitate completă.

 Camera copilului are nevoie, în mod obligatoriu, de o lumină de veghe. Întunericul complet poate speria copilul, iar ție îți va fi mai greu să ajungi la pătuț în mijlocul nopții. O lumânare cu led sau o veioză pot fi utilizate pentru a legăna copilul sau pentru a schimba scutece.

Livingul și zona de luat masa sunt luminate  tot mai mult prin intermediul candelabrelor. Oricât de populare ar fi candelabrele la momentul actual, atunci când achiziționezi un asmenea corp de iluminat, ia în considerare toate caracteristicile spațiului, precum și decorul care îl înconjoară. Candelabrele vin în modele deosebit de variate, de la cele simple, cu lumânări false, cu becuri mici, până la cele gotice sau romantice. Indiferent care sunt preferințele tale, măsoară spațiul și înălțimea plafonului înainte de a cumpără un candelabru.

Corpurile de iluminat contribuie foarte mult la crearea unei ambianțe calde și primitoare în orice încăpere, oferă personalitate locuinței și îi sporesc frumusețea.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *