Iluminatul casei – 2 aspecte pe care să le ai în vedere

Te afli în faza de finisare a casei tale? Mai mult ca sigur te preocupă și găsirea celor mai bune surse de iluminat pentru locuința ta. Fie că este vorba despre economisirea de energie electrică, fie că ai în vedere rezistența, soluțiile de iluminat trebuie să fie atent analizate.

iluminatBecurile cu LED reprezintă cea mai bună variantă pentru casa ta, economisind multă energie și fiind foarte durabile. Cu toate acestea iluminatul casei trece dincolo de aceste becuri LED, fiind un proiect mult mai complex.

Iată mai jos 2 aspecte pe care să le ai în vedere pentru iluminatul casei tale:

1. Soluții pentru iluminatul interior

Pentru iluminatul interior ar trebui să ai în vedere alegerea unor becuri LED, de cea mai bună calitate, acest lucru însemnând un consum de energie mai redus și în același timp durabilitate. De asemenea, tot drept soluție potrivită de iluminat ar fi și iluminatul pe bază de senzori de mișcare de înaltă frecvență. Aceste corpuri de iluminat vor percepe mișcarea oamenilor și astfel lumina se va aprinde, stingându-se la un interval prestabilit. Dacă nu se va mai percepe mișcare lumina nu se va stinge imediat, ci după un anumit interval de timp, pe care îl poți seta încă de la montarea corpurilor de iluminat sau al senzorilor. Mișcarea obiectelor din casă, ba chiar și o adiere de vânt ar putea determina aprinderea luminii, acești senzori fiind foarte sensibili.

De asemenea, pentru iluminatul casei este bine să ții cont de specificul fiecărui spațiu. Bucătăria și baia vor avea nevoie de o lumină caldă, dar foarte puternică, pe când în dormitor sau living vei avea nevoie de o lumină caldă, dar nu foarte puternică, fiind spații în care trebuie să te relaxezi și să te simți bine.

2. Soluții pentru iluminatul exterior

Ai putea alege pentru terasa exterioară un proiector, precum este acesta, ce poate fi montat ușor atât pe tavan, cât și pe perete, fie orizontal, fie vertical. Poți beneficia de un iluminat de bună calitate și în același timp ai putea face multă economie de energie.

De asemenea, atunci când aduci în discuție iluminatul exterior trebuie să ai în vedere două aspecte – alegerea celor mai bune corpuri de iluminat stradal, pe care le poți regăsi aici, dar și a corpurilor de iluminat pentru grădina ta. Nu numai curtea este foarte importantă, ci și soluțiile de iluminat de pe stradă, mai ales dacă este una privată. Cu cât vei alege un corp de iluminat stradal de bună calitate, cu atât vei face economie la energia consumată.

De asemenea, iluminatul grădinii tale reprezintă un alt aspect important. Iluminatul pe bază de senzori de mișcare pasiv infraroșu ar putea fi o soluție foarte bună pentru locuința ta. Acest tip de iluminat percepe căldura și radiațiile electromagnetice, iar acest lucru va determina aprinderea becurilor din grădină. Cu toate acestea, nu sunt atât de sensibile precum soluțiile de iluminat pe baza de senzori de mișcare de înaltă frecvență, astfel că nu se vor aprinde din cauza adierii vântului sau a mișcărilor animalelor.


Lasă un Comentariu...

*