Moduri ingenioase de a ascunde cablurile și aparatele electrice din locuința ta

Cablurile prea lungi, încurcate și inestetice sunt o problemă comună, întâlnită în majoritatea locuințelor. Există modalități clasice de a o rezolva, precum mascarea acestora, de exemplu prin montarea unor canaluri de cablu. Însă uneori aceste metode nu pot fi aplicate sau nu creează un rezultat mulțumitor din punct de vedere estetic. În această situație, cu puțină imaginație pusă în practică, problema își poate găsi rezolvare.

O metodă ingenioasă și interesantă este transformarea cablurilor în adevărate opere de arte. Această soluție este tot mai apreciată, iar adoptarea ei atrage de fiecare dată priviri curioase și admirative.
În loc să dorești cu tot dinadinsul să ascunzi cablurile, poți alege să le expui. Dar nu oricum, ci cu multă pricepere și imaginație. Ele pot fi lipite sau fixate în diverse moduri, forme și stiluri, pot fi colorate sau decorate. Totul depinde de gusturile tale și de stilul încăperii în care urmează să aplici această metodă.
Sau, poți alege să le maschezi într-un mod atractiv și util.
Dar nu numai cablurile pot părea deranjante într-un anumit decor. În această categorie pot intra diferite aparate electrice precum termostatul sau chiar întrerupătoarele. În cazul în care dorești ca ele să fie mai puțin vizibile, poți apela la mai multe trucuri vizuale.
În cele ce urmează prezentăm câteva idei în acest sens. Astfel, imaginile de mai jos pot reprezenta o sursă de inspirație pentru decorarea locuinței tale.

Moduri ingenioase de a ascunde cablurile din locuința ta1

Picture 1 of 8

În această imagine autorul proiectului s-a folosit de cablul negru al lămpii pentru a crea un desen contrastant pe peretele alb. Modelul, care ilustrează clădiri înalte, se potrivește decorului modern al încăperii. Pentru realizarea unui astfel de model poți folosi clipsuri cu cuișoare, pe care le găsești în orice magazin de profil.


Prin urmare, nu te limita la metode clasice și convenționale atunci când vine vorba de aspectul locuinței tale. Imaginația poate fi de cele mai multe ori o sursă inepuizabilă de idei neconvenționale, ingenioase și totodată deosebit de utile.
Sursa foto: www.homedit.com


Lasă un Comentariu...

*