5 detalii de care să ții cont când îți amenajezi baia

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Toate diminețile încep cu un drum spre… baie. Asigură-te că acest spațiu îți oferă energia de care ai nevoie. Descoperă cele 5 detalii de care să ții cont când îți amenajezi baia.

Te-ai gândit vreodată cam cât timp stai în camera de baie? Puse cap la cap, minutele pe care un om le petrece zilnic aici însumă, susțin specialiștii, 6 luni dintr-o viață de om! Dacă ținem cont de faptul că ziua buna se cunoaște de dimineață iar diminețile încep, inevitabil, cu un drum spre baie, atunci rolul acestei încăperi din locuință devine și mai important. Iată 5 detalii de care să ții cont când îți amenajezi baia, pentru a fi sigur că diminețile tale vor fi toate numai zâmbet.

  1. Cada sau cabina de duș. Un duș cald de dimineață, alternat, la final, cu apă rece, energizează întregul corp și te pregătește de o nouă zi de muncă. În plus, stimulează sistemul limfatic, scade riscul de apariție al celulitei, deschide porii pielii și o curăță de sebumul secretat peste noapte. Pentru a fi sigur că te poți bucura de toate aceste beneficii, ai grijă să alegi o cabină de duș sau o cadă potrivită cu baia ta. Dacă dispui de un spațiu mic, uită de căzile mari sau dușurile imense cu sticlă opacă. Optează, în schimb, pentru o cadă rezistentă pe colț, din acril, sau pentru o cabină de duș compactă, cu uși glisante și sticlă clară, care permite trecerea luminii, oferindu-ți senzația de spațiu chiar și într-o încăpere care, adesea, nu excelează la acest capitol. Lasă-te inspirat de idei amenajare baie mica și începeți diminețile cu dreptul.
  2. Robineții. Poate părea un lucru banal, dar detaliile fac diferența. Iată de ce, e bine să ții cont și de robineți, care pot da un șarm aparte camerei de baie. Pentru 2019, designerii îți recomandă să optezi pentru cei realizați din cupru sau din alte metale în nuanțe roșiatice și pământii. Anume aceștia vor pune în evidență camera de baie. Informează-te cu privire la tendințe design interior și transformă-ți baia într-un loc modern și plăcut, așa cum ți l-ai dorit.
  3. Dincolo de faptul că-ți poți începe diminețile ca-n basme, întrebând și utilizând oglinda pentru a deveni cea mai frumoasă persoană din țară, acest accesoriu te mai poate ajuta să mărești optic spațiul, conferind adâncime băii. Cele mai indicate sunt oglinzile supradimensionate. Dacă vrei să fii în trend, alege-le pe cele multifuncționale, cu rame în culori puternice: roșu, verde închis sau chiar albastru. Iar dacă îți plac tehnologiile de ultimă oră, poți lua în calcul oglinzile cu senzori de lumină și temperatură cu display LCD. Ele te vor informa, literalmente, cum este traficul sau ce lucruri ai trecute-n agenda zilei, pregătindu-te pentru ziua care stă să înceapă.
  4. Sistemul de iluminare. Psihologii susțin că lumina e-n stare să facă minuni. Mai exact, ea favorizează buna dispoziție și alungă depresia. Nu e de mirare că sistemul de iluminare este unul din cele 5 detalii de care trebuie să ții cont când îți amenajezi baia. Înlocuiește lămpile clasice cu popularele LED-uri. Acestea sunt mult mai econome, dar și mai ecologice, potrivindu-se cu un stil de viață modern.
  5. Baia e un spațiu în care umezeala este o constantă. Multă umezeală poate duce la apariția bolilor și a igrasiei. Asigură-te că baia este un loc prielnic pentru tine, nu un spațiu propice pentru dezvoltarea bacteriilor și înmulțirea gândacilor. Alege un dezumidificator și lasă-l să aibă grijă de încăpere și aerul pe care îl respiri, zi de zi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *