Asigurați apa caldă prin boilerul pe lemne

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Boiler 1

Picture 1 of 11

Boilerul pe lemne se numără printre primele metode ce au fost folosite pentru încălzirea apei din locuințe. Boilerul pe lemne poate fi o alegere eficientă, mai ales în condițiile în care costurile la întreținere și energie electrică sunt din ce în ce mai ridicate. Totuși, trebuie avut în vedere că această variantă este mai potrivită celor care locuiesc în zone unde lemnul este mai ușor de procurat. În caz contrar, va trebui să luați în calcul și costurile aferente transportului lemnelor.

Boilerul pe lemne este folosit de foarte mulți români, pentru că lemnele sunt până în acest moment combustibilul cel mai ieftin ce poate fi folosit pentru încălzirea apei.

Boilerele pe lemne moderne sunt dotate cu o rezistență electrică ce oferă un plus de performanță și confort. În cazul în care aveți un boiler pe lemne cu o rezistență electrică, trebuie să aveți grijă ca aceasta să nu atingă zone umede ale boilerului. Din această cauză, boilerul nu trebuie să fie  montat în spații deschise, expuse soarelui și ploilor și este recomandat ca partea electrică să fie realizată întotdeauna de profesioniști în domeniu.

Dacă doriți să reglați temperatura boilerului, este obligatoriu să decuplați boilerul de la alimentarea cu energie electrică. Apoi, îndepărtați capacul superior de protecție, acolo unde se află componentele electrice, și mutați rozeta termostatului la nivelul de temperatură dorită. Faceți acest lucru cu ajutorul unei șurubelnițe.
Pentru a preveni coroziunea, boilerele pe lemne sunt prevăzute cu anod de magneziu. Pe lângă faptul că este mai ieftin decât gazul și energia electrică, un alt avantaj al unui boiler pe lemne este faptul că este prietenos cu mediul înconjurător.

Boilerele pe lemne pot avea utilizări mai extinse, spre exemplu dacă le conectați la panouri solare sisteme centrale de încălzire. Mai mult, se pot folosi și  De asemenea, pot fi folosite ca sursă de energie pentru radiatoare sau panouri radiante montate sub podele.

Dacă aveți un boiler pe lemne pentru a asigura apa caldă în locuință, atunci trebuie să efectuați operațiuni de întreținere periodice. Altfel, durata de viață a boilerului poate fi diminuată considerabil.

Astfel, boilerul pe lemne este cea mai ieftină soluție pentru a asigura apa caldă necesară locuinței dumneavoastră. Acesta este și prietenos cu mediul înconjurător și ușor de folosit. Dacă sunt întreținute corespunzător, boilerele pe lemne vor fi soluții fiabile de încălzire a apei și vor avea o rezistență îndelungată.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *