Avantajele robinetelor cu monocomandă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Robineti cu monocomandă 1

Picture 1 of 10

Chiar şi în România, epoca bateriilor cu robinete cu ventil a apus. Cei care îşi renovează de la zero bucătăria sau baia optează pentru bateriile cu monocomandă, iar mulţi dintre cei care nu au renovat total locuinţa au ales să-şi înlocuiască vechile baterii cu ventil cu unele ce aparţin unei noi generaţii, cu monocomandă. O să vă prezentăm în cele ce urmează trei avantaje ale bateriilor cu monocomandă.

Primul avantaj este designul modern şi inovator. Bateriile cu monocomandă au un aspect plăcut potrivindu-se multor stiluri de amenajare a băilor sau bucătăriilor. De asemenea, spre deosebire de cele cu ventil, pot fi folosite în mult mai multe poziţii.

Al doilea avantaj ar fi uşurinţa cu care pot fi manevrate. Spre exemplu, în cazul în care sunteţi foarte murdar pe mâini, puteţi deschide cu uşurinţă un robinet cu monocomandă, fără a fi nevoie să îl atingeţi cu mâinile murdare. Îl puteţi ridica folosindu-vă de încheietura mâinii sau de cot, iar apa va începe să curgă. Mai mult, pentru a obţine o temperatură optimă pentru a face duş, este mult mai usor să îmbinaţi apa rece cu cea caldă. În cazul bateriilor cu ventil, manevrarea independent a două robinete este mai dificilă.

Al avantaj, dar nu cel din urmă, se referă la economiile pe care le puteţi face la consumul de apă rece şi caldă. Atunci când vă spălaţi pe mâini şi le aveţi pline de clăbuc, puteţi închide bacteria cu monocomandă, la fel de uşor precum aţi şi deschis-o. În acest mod, puteţi consuma mai puţină apă şi puteţi reduce cheltuielile. Acest lucru este valabil şi în cazul spălării vaselor. Dacă veţi închide robinetul atunci când frecaţi cu buretele o farfurie şi îl deschideţi apoi pentru limpezire, consumul se poate reduce.

Acest lucru nu se poate întâmpla şi în cazul bateriilor cu ventil. În cazul lor, închiderea se face mult mai greu, astfel încât multă lume preferă să lase apa să curgă, chiar şi când nu are nevoie de ea. În plus, operaţiunea de închidere frecventă a bateriilor cu ventil va duce în timp la “tocarea” garniturilor şi a filetului de la obertain.

Bateriile cu monocomandă sunt o alternativă modernă, care nu ar trebui să lipsească din nicio casă. Avantajele lor sunt de necontestat, sunt uşor de folosit chiar şi când aveţi mâinile murdare, au un aspect plăcut şi se integrează perfect în orice fel de amenajare, să nu mai vorbim despre faptul că vă ajută şi să economisiţi. Aşadar, nu ezitaţi să folosiţi aceste baterii atunci alegeţi instalaţiile sanitare pentru casa dumneavoastră. Nu veţi regreta alegera făcută!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *