Când să îți cumperi un dezumidificator

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atunci când aerul dintr-o anumită încăpere nu este ventilat cum trebuie, izolația și tâmplăria nu permit circularea aerului între mediul interior și cel exterior, iar acest lucru determină creșterea umidității în camera respectivă și apariția condensului și a mucegaiului. Însă, pe lângă aceste probleme, umiditatea din cameră poate fi resimțită pe termen lung de către locuitorii casei, care pot dezvolta diverse alergii, iritații sau probleme respiratorii.

1

Picture 1 of 3

Îți poți da seama că ai nevoie de un dezumidificator atunci când:

  • Pereții și în special tavanul sunt afectate de igrasie și mucegai
  • Tapetul de pe perete se scorojește și vopseaua este umflată
  • Podelele din lemn trosnesc, iar piesele de mobilier realizate din lemn încep să mucegăiască și în final să putrezească
  • Apare condensul pe ferestre

În cazurile de mai sus este clar că nivelul umidității este mult mai mare decât cel permis, iar soluția este achiziționarea unui dezumidificator care să reducă umiditatea din locuința ta. Practic, dezumidificatorul preia umezeala din aer, iar apa rezultată o stochează într-un recipient incorporat sau este drenată într-o rețea de canalizare. Recomandarea noastră este achiziționarea și unui higrometru care să îți măsoare în mod constant nivelul umidității din locuință. Ar trebui să știi că în mod normal, este acceptat un nivel al umidității de 30-50%, pe timpul verii, și 30-40% pe timpul iernii. Orice valoare ce depășește acest nivel îți indică faptul că în locuința ta umezeala este mare și te poți confrunta cu problemele amintite mai sus.

În cazul în care vrei să îți achiziționezi un dezumidificator, ar trebui să ții cont de faptul că un dezumidificator generează zgomot, consum electric, lucrări de întreținere, iar cel mai important lucru, influențează designul încăperii. Așa că, ar trebui să fii atent la alegerea dezumidificatorului. Iată la ce trebuie să fii atent:

Portabilitate.  Dacă te confrunți cu umiditatea în mai multe încăperi, dar vrei să achiziționezi doar un singur dezumidificator, atunci ar trebui să te orientezi către unul portabil, care poate fi ușor de mutat dintr-o încăpere în alta.

Capacitate. Optează pentru un dezumidificator cu un recipient suficient de mare pentru colectarea apei sau pentru un dezumidificator cu scurgere continuă, pentru a evita golirea periodică a recipientului de colectare a apei.

Higrostat încorporat. Dacă nu vrei să investești într-un higrometru independent, alege un dezumidificator prevăzut cu un higrostat, care te va ajuta să ajustezi nivelul umidității din încăpere.

Alte aspecte la care ar trebui să fii atent atunci când dorești achiziționarea unui dezumidificator sunt: volumul încăperii, consumul de energie, existența unor filtre de apă detașabile, și nu în ultimul rând, prețul și marca dezumidificatorului.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *