Care sunt cauzele deteriorării instalațiilor sanitare?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Când porniți apa la robinet sau folosiți toaleta, vă așteptați ca toate să funcționeze fără probleme, la fel cum trebuie să funcționeze toate sanitarele. Totuși, nu în puține locuințe se întâmplă ca proprietarii să nu folosească corect chiuveta sau dușul, iar utilizarea incorectă duce de cele mai multe ori la cheltuieli și nevoia de reparații. Poate nu știați, dar sunt tot felul de cauze care duc la deteriorarea instalațiilor.

  • De exemplu, folosirea unor substanțe chimice pentru desfundarea țevilor. Când apa începe să se întoarcă în cadă sau în chiuvetă, primul lucru pe care cei mai mulți îl fac e să folosească rapid o soluție de desfundare sau granule pentru scurgeri. Ambele sunt ieftine, rapide și promit să rezolve problema blocajelor. Cu toate acestea, folosirea multiplă a acestor substanțe chimice poate fi dăunătoare atât pentru conducte, cât și pentru mediu și pentru persoana care aplică soluția. În plus, astfel de substanțe, indiferent că este vorba de granule sau de o soluție lichidă, nu pot fi folosite în cadă sau în vasul de toaletă. Un astfel de produs ar putea duce la deteriorarea permanentă a conductelor sau ar putea crăpa vasul de toaletă.
  • În al doilea rând, câți oameni nu folosesc instalația pe post de coș de gunoi? După cină, majoritatea spălăm vase fără a îndepărta reziduurile alimentare. Dacă nu aveți un dispozitiv de colectare a acestor resturi, asigurați-vă că acestea nu ajung în scurgere. Îndepărtați întotdeauna resturile de alimente de pe farfurie înainte de spălare, mai ales dacă folosiți mașină de spălat vase. Toaletele sunt similare. Odată aruncate, articolele ajung într-o țeavă subțire care se conectează la sistemul principal. Având în vedere spațiul redus, articolele aruncate în toaletă ar putea deteriora țevile. Nu aruncați niciodată gunoi în toaletă, inclusiv nisipul pisicii, șervețele sau hârtie.
  • Dacă aveți de gând să vă remodelați baia sau doar să faceți câteva îmbunătățiri simple, țineți cont unde se află conductele de apă din spatele peretului. O simplă gaură în perete se poate transforma într-o conductă de neoprit dacă nu știți ce se află în spatele peretului unde intenționați să găuriți. Dacă aveți de gând să efectuați o lucrare majoră în baie, apelați întotdeauna la un instalator pentru a evita dezastrele care pot avea loc atunci când se sparge o conductă.
  • În mod similar cu articolele și resturile aruncate în vasul de toaletă și în chiuvetă, ar trebui să știți că orice fel de grăsime poate provoca deteriorarea scurgerii. Peste 40% din țevile înfundate sunt cauzate de acumularea de grăsimi și uleiuri. Atunci când uleiurile și grăsimile sunt aruncate în chiuvetă, pe măsură ce se răcesc se lipesc de conducte. Și, cu cât mai multă grăsime este turnată în țeavă, cu atât mai repede se va înfunda.
  • Deseori, multe persoane așează o greutate prea mare pe instalațiile sanitare sau pe capetele de duș. Coșulețele din PVC unde depozitați tot felul de sticle și accesorii nu trebuie niciodată agățate de capătul de duș. Capetele de duș și instalațiile sanitare nu suportă greutate.
  • Dacă există vreodată o situație de urgență a instalațiilor sanitare sau dacă trebuie să reparați o conductă, trebuie neapărat să știți de unde se oprește apa în locuință. Instalațiile sanitare au în mod obișnuit sisteme individuale care taie alimentarea cu apă în fiecare locuință. Într-o situație de urgență sau pentru a informa instalatorul, trebuie să știți de unde se poate opri apa. Locul de unde se poate opri apa este diferit pentru fiecare locuință, dar, în general, poate fi găsit în subsol sau într-un perete exterior.

O altă greșeală pe care unii oameni o fac și deteriorează astfel instalațiile sanitare constă în rezolvarea problemelor fără să apeleze la ajutor. Sistemul de instalații are componente complicate, care de multe ori necesită un profesionist pentru a le repara. Contactați întotdeauna o persoană specializată dacă aveți țevi înghețate, scurgeri, țevi înfundate, trebuie să instalați obiecte sanitare, nu curge apa caldă sau pur și simplu când nu știți cum să remediați o anumită problemă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *