Cele mai frecvente probleme de instalații în apartamente

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Problemele de instalații sanitare sunt întotdeauna neplăcute și tulbură rutina de zi cu zi a oricărei familii. Totuși, astfel de probleme pot apărea în toate formele și pot fi minore sau severe, relativ ieftin de reparat sau pot provoca daune substanțiale în apartament. Nici cele mai prevăzătoare persoane nu scapă de problemele de instalații sanitare, așa încât este bine să știți care este cea mai potrivită modalitate de abordare.

Dacă dețineți un apartament, este deosebit de important să știți care sunt unele dintre cele mai comune probleme de instalații sanitare care pot avea loc și ce puteți face pentru a le preveni sau pentru a le remedia. Specialiștii HomeHelp vă pot oferi soluții pentru toate problemele și neplăcerile cauzate de instalațiile sanitare. Despre homehelp.ro, veți afla mai multe informații accesând site-ul lor. Iată mai jos câteva dintre cele mai frecvente probleme care au loc în majoritatea apartamentelor:

Baterii care picură

Cele mai multe persoane au avut de-a face la un moment dat cu o baterie care picură fie la bucătărie, fie la baie. Deși zgomotul produs este enervant, s-ar putea să credeți că nu e cine știe ce problemă gravă. Totuși, o baterie care picură înseamnă risipă de apă și facturi mai mari. De cele mai multe ori, șaiba din interiorul bateriei a devenit rigidă, uzată sau degradată de calcar, provocând astfel scurgeri. Nu e deloc complicat să repari sau să înlocuiești o baterie, dar aceasta este o sarcină care necesită instrumentele corecte tocmai pentru a vă asigura că nu provocați daune și mai mari.

Scurgeri lente

Indiferent dacă este chiuveta de la bucătărie sau scurgerea dușului, nu este deloc plăcut să aștepți ca apa să se scurgă. Adesea, cauza acestei probleme constă în ceva ce blochează scurgerea și restricționează fluxul de apă. În bucătărie, cele mai comune lucruri care blochează scurgerea sunt grăsimile animale, uleiurile vegetale și resturile alimentare, iar în baie, cel mai probabil s-au acumulat fire de păr și săpun. În mod obișnuit, s-ar putea să fiți tentat să folosiți tot felul de trucuri pentru a desfunda o scurgere, cum ar fi un șarpe sau bicarbonat de sodiu cu oțet. Problema este că aceste trucuri oferă o rezolvare temporară a problemei și scurgerea se poate bloca din nou. De asemenea, aceste trucuri pot provoca daune la nivelul țevilor și instalațiilor sanitare. Este recomandabil să optați pentru servicii profesioniste dacă vă confruntați cu o scurgere înfundată pentru a menține longevitatea instalației sanitare.

Presiune scăzută a apei

Presiunea scăzută a apei este o altă problemă comună cu care se confruntă foarte multe persoane. Nici în această situație nu este deloc plăcut să stați sub duș așteptând o presiune mai bună a apei. Aceasta este o problemă obișnuită în cazul sistemelor sanitare mai vechi. Există mai multe motive pentru care puteți avea o presiune scăzută a apei, inclusiv scurgeri, coroziunea țevilor sau capete de duș înfundate. Deși este ușor să înlocuiți un cap de duș, nu este la fel de ușor să înlocuiți țevi corodate sau să reparați o scurgere.

Într-un final, cea mai neplăcută problemă sunt țevile care prezintă scurgeri. Pe de o parte, vă veți confrunta cu facturi mari la apă și cu o imensă risipă de apă, iar pe de altă parte, scurgerile vă pot deteriora pereții, pardoseala, varul, tapetul sau piesele de mobilier. Majoritatea oamenilor sunt tentați să remedieze scurgerile cu bandă sau cu alte tipuri de adezivi, dar vorbim din nou despre soluții temporare. Cea mai bună modalitate de a repara scurgerile este să înlocuiți țevile sau segmentul de țeavă care permite scurgeri de apă, iar cei mai potriviți oameni pentru această sarcină sunt instalatorii autorizați.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *