Cum să renovezi baia cu costuri reduse

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă ai un sentiment mai puțin plăcut atunci când te gândești la baia din locuința ta, probabil că a venit timpul să faci unele modificări. Indiferent că este vorba despre propria locuință, sau despre una închiriată, există o multitudine de proiecte care pot fi realizate într-un interval de câteva zile.

Pot exista suficiente motive care să te determine să nu pui acest proiect în aplicare, însă o baie renovată va schimba complet aspectul întregii locuințe. În plus, timpul petrecut aici va fi mult mai plăcut, dușul sau baia devenind o adevărată plăcere. Dacă preocupările tale sunt legate de buget, poți fi liniștit. Renovarea camerei de baie nu presupune întotdeauna o investiție mare. Cu puțină îndemânare poți realiza necrezut de multe schimbări pozitive.

Cum să renovezi baia cu costuri reduse 1

Picture 1 of 7

Adaugă mai mult stil chiuvetei

Dacă chiuveta nu este tocmai punctul forte al camerei de baie, acest lucru poate fi schimbat cu ușurință. Transformă un vechi corp de mobilă într-o mască de chiuvetă deosebit de frumoasă. Poți face acest lucru prin vopsirea acestuia, iar mai apoi prin decuparea, în funcție de forma chiuvetei, a blatului.

Creează mai mult spațiu de depozitare

În cazul în care baia ta este de dimensiuni reduse și nu ai niciodată suficient spațiu de depozitare a lucrurilor utile, apelează la o soluție ingenioasă. Folosindu-te de masca unui vechi radiator, acoperă caloriferul, iar în acest mod vei crea un spațiu perfect de depozitare a lucrurilor pe care le folosești cu regularitate, sau chiar a unor obiecte decorative. Această idee va îmbunătăți funcționalitatea și aspectul băii tale.

Îmbunătățește aspectul podelei

Dacă podeaua din baie are un aspect învechit, chiar murdar, este necesar să aduci și aici o îmbunătățire. Aspectul pardoselii este printre cele mai importante lucruri într-o baie. Dacă ești în căutarea unei soluții simple, necostisitoare și eficiente, ia în considerarea folosirea unui marker pentru rosturi. Folosește produsul conform instrucțiunile producătorului și bucură-te de noul aspect al băii tale.

Îmbunătățește aspectul căzii de baie

În cazul în care siliconul de pe marginile căzii de baie s-a desprins sau este afectat de mucegai, este timpul să-l înlocuiești. Această operațiune nu este una foarte complicată și nu vei avea nevoie de prea multe lucruri pentru a o pune în practică. Mai exact, lista de cumpărături ar trebui să conțină următoarele lucruri: silicon sanitar, pistol pentru aplicarea siliconului, spatulă pentru silicon, soluție de curățat cu alcool și bandă adezivă pentru a realiza conturul zonei în care urmează să aplici siliconul. Poți achiziționa cele necesare de la un magazin de specialitate.

Mai mult spațiu de depozitare

O altă modalitate de a crea spațiu de depozitare suplimentar în băile mici este instalarea unui raft. Achiziționează suporții pentru etajeră de la un magazin de profil. Etajera propriu-zisă poate fi realizată fie dintr-o bucată de lemn, sau orice altă bucată plată de plastic, sticlă, etc.

Aplică tapet

Pentru un aspect îndrăzneț și particular, optează pentru tapet în culori puternice, cu model floral, sau diverse alte modele care să atragă privirea. Pe piață există o mare varietate de culori și stiluri. Alege în funcție de preferințele tale și de stilul decorativ al băii. Această lucrare este ușor de realizat, iar schimbarea va fi una majoră.

Acordă atenție și tipului de tapet. Deoarece urmează a fi aplicat într-o încăpere cu umiditate crescută, optează pentru un model potrivit.

Atunci când ne gândim la renovare, suntem de multe ori tentați să renunțăm la idee din cauză că ne preocupăm prea mult pentru investiția financiară, de timp și lucru care va fi necesară. Însă imaginile prezentate sunt cea mai bună dovadă că există multiple posibilități de renovare, unele incredibil de simple și accesibile.

Sursa: www.ehow.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *