De ce să folosești o pompă de recirculare a apei calde menajere cu termostat

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pompele de recirculare a apei calde se montează în instalațiile de circulare a apei menajere și au rolul de a înlocui apa rece din țevi cu apă fierbinte. Practic, pompele de recirculare a apei calde te scutesc de timpul pierdut în așteptarea apei calde atunci când vii obosit de la lucru sau te grăbești să ieși în oraș. Dacă te numeri printre cei care trebuie să lase apa să curgă până când apa fierbinte ajunge la robinet, înseamnă că instalația ta are nevoie de o perioadă de timp pentru a încălzi apa din țevi, iar toată apa rece aflată pe țeavă va fi irosită. Pompa de recirculare a apei calde menajere îți asigură curgerea apei fierbinți instantaneu.

1

Picture 1 of 2

Un avantaj al acestor pompe de recirculare a apei calde menajere cu termostat este faptul că vei economisi bani prin simplul fapt că nu vei mai fi nevoit să irosești apa pe care trebuie să o lași de obicei să curgă până ajunge apa fierbinte. Specialiștii susțin că poți economisi cu până la 80% apă în cazul în care vei folosi pompa de recirculare a apei calde menajere.

Recomandăm să îți achiziționezi o pompă de recirculare a apei calde menajere cu termostat, pentru că vei putea să îți setezi diferite funcții ale acestei pompe. În acest fel, vei putea seta o temperatură constantă a apei din boiler, iar pompa de recirculare a apei calde menajere va porni doar în momentul în care temperatura apei coincide cu temperatura setată cu ajutorul termostatului, și va opri din funcțiune pompa de recirculare a apei menajere atunci când temperatura scade sub valoare setată. Acest proces poartă numele de histeză (diferență la pornire). Mai mult decât atât, cu ajutorul termostatului poți seta și temperatura maximă a apei din boiler.

Specialiștii susțin faptul că o pompă de recirculare a apei calde menajere cu termostat te poate ajuta să îți reduci factura cu până la 60% și în același timp te va ajuta să îți prelungești durata de viață a boilerului tău.

Un alt avantaj esențial al pompelor prevăzute cu un termostat este funcția anti-îngheț, care permite funcționarea pompei de recirculare a apei calde menajere chiar și în situația în care temperatura detectată de termostat scade sub o anumită valoare (de obicei, 5 grade Celsius).

Nu în ultimul rând, pompele de recirculare a apei calde menajere cu termostat sunt echipate cu o alarmă sonoră ce te va preveni în momentul în care senzorii pompei detectează o temperatură prea mare a apei, și implicit, o supraîncălzire a apei din boiler. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *