Temperatura din casă este importantă, indiferent de anotimp. Află care sunt cele 3 dispozitive esențiale pentru confortul termic al locuinței și ai grijă ca acestea să nu-ți lipsească.
Specialiștii susțin că o temperatură prielnică sănătății este cea de 21 de grade. S-a constatat că ea reușește să mențină productivitatea și energia locatarilor, dar și să-i facă mai fericiți. Pentru a fi sigur(ă) că te poți bucura de o temperatură potrivită și constantă, apelează la cele 3 dispozitive esențiale pentru confortul termic al locuinței. Iată care sunt acestea:
- Un termostat de ambient. Termostatul de ambient, cunoscut și sub denumirea de cronotermostat, veghează asupra temperaturii din casă în locul tău. Mai exact, tu setezi temperatura dorită iar acesta are grijă ca ea să se mențină constant. Când temperatura aerului din locuință atinge valoarea setată, instalația de încălzire se oprește. Atunci când valoarea scade – instalația reia activitatea. Un atare sistem vine la pachet cu multiple beneficii. Faptul că centrala realizează un număr mai mic de porniri îi sporește durata de viață. Pe de altă parte, termostatul de ambient contribuie la economisirea a până la 30% din energia necesară pentru încălzire, ceea ce înseamnă și costuri lunare mai mici la facturi. Poți opta pentru termostate de ambient moderne, fără fir (wireless), din oferta celor de la www.piesecentrale.ro. Ele nu necesită găuri prin pereți sau dibluri. Acestea funcționează pe bază de comunicație radio. De asemenea, afișează, de obicei, atât temperatura interioară, cât și cea exterioară. Au mai multe niveluri de temperatură și oferă posibilitatea de a stabili o nouă temperatură, zilnic. Indiferent dacă alegi un temostat de ambient cu fir sau fără, este important să atragi atenția la trei caracteristici. Este vorba de: histereză (diferența de temperatură dintre cea ambientală și cea setată pe dispozitiv), sensibilitate (acuratețea termostatului) și alimentare (la priză sau prin intermediul bateriilor). De aceste caracteristici depinde performanța termostatului de ambient.
- Vane de gaz/apă. Aceste componente joacă un rol esențial în direcționarea apei în circuit și alimentarea controlată și selectivă cu combustibil. Prin intermediul lor se menține o temperatură constantă a apei calde, sincronizându-se funcționarea centralei termice cu sistemul de încălzire. Controlul presiunii combustibilului gazos are loc în funcție de presiunea existentă în camera de ardere. La cele mai multe modele de centrale termice, membrana regulatorului de presiune este acționată de către presiunea din camera de ardere. Poți găsi diverse game de vane de gaz-apă/vane cu 3 cai aici. Prețul acestora depinde de modelul centralei și de caracteristicile tehnice ale vanei, pornind de la aproximativ 300 RON.
- Încălzire în pardoseală. O soluție eficientă și inovatoare, încălzirea în pardoseală te poate ajuta să menții mereu un mediu confortabil în interiorul locuinței. Sistemele de încălzire în pardoseală sunt alcătuite dintr-o rețea de conducte cu apă caldă sau un covor de rezistențe electrice, montate sub podea. Asemenea dispozitive au și nenumărate avantaje. Printre cele mai importante, care merită luate în calcul, sunt: căldura uniformă și economia de combustibil. De asemenea, încălzirea în pardoseală constituie o protecție eficientă împotriva substanțelor alergene, deoarece reduce nivelul de umiditate din încăpere și riscul de apariție al mucegaiului. În plus, fiind instalată în pardoseală, tipul dat de încălzire nu fură din spațiul locuinței.

O recomandă experiența în funcția de Redactor-Șef al revistelor Planul Casei Mele și Casa Mea.