4 idei pentru a beneficia de căldură în casă la cele mai mici costuri

Costurile la energie din timpul iernii nu sunt deloc de neglijat. De aceea, majoritatea oamenilor se preocupă, mai ales atunci când locuiesc la casă să realizeze un sistem de încălzire cât mai eficient pentru ca consumul să fie unul cât se poate de mic din timpul iernii.

Fie că alegi un sistem de căldură pe lemne, fie unul electric sau pe gaze naturale, în toate situațiile trebuie să realizezi o bună izolație interioară și exterioară locuinței tale, așa încât să eviți scurgerile de căldură. De aceea, alege cele mai bune materiale de izolație și realizează cât mai corect aceste lucrări și mai mult ca sigur vei face multă economie.

Iată mai jos 4 idei pentru a beneficia de căldură în casă la cele mai mici costuri:

1. Alege pompele de căldură, pe care le poți regăsi aici, fiind cele mai eficiente surse de încălzire, dincolo de orice centrală termică aleasă. Acestea pot fi folosite deopotrivă atât pentru încălzirea apei calde menajere, cât și pentru încălzirea locuinței. De asemenea, tehnologia este mult mai avansată de atât, astfel că în timpul verii, sistemul beneficiază de posibilitatea răcirii aerului din încăpere, beneficiind astfel de tot confortul. În acest fel, climatul din interior este unul cât mai confortabil, indiferent de sezon, iar costurile din timpul iernii sunt foarte mici, astfel că investiția ajunge să se amortizeze destul de rapid, încă din primii ani de funcționare.

2. Alege calorifere de cea mai bună calitate, precum sunt acestea, reușind astfel să încălzești ușor și repede locuința. Caloriferele din oțel sunt cele recomandate de specialiști, fiind extrem de eficiente. Beneficiază de un sistem de racordare rapid, având o temperatură maximă de operare de 100 grade Celsius. Sunt produse elegante, fiind potrivite oricărui decor, iar atunci când ne gândim la funcționalitate, ne dăm seama că reușesc să ofere cea mai bună eficiență. Au o capacitate de încălzire ridicată, determinând o reducere a costurilor la energie.

3. Izolează mansarda și acoperișul cu materiale de bună calitate! Te-ai gândit vreodată cât este de important acest aspect? Mai ales dacă locuiești la mansardă, vei avea nevoie de cea mai bună izolație termică și asta pentru că te afli foarte aproape de pod. Scurgerile de căldură prin acoperiș sunt foarte mari, iar acest lucru determină pierderi și costuri enorme în timpul iernii. Alege să izolezi acoperișul cu ajutorul unor produse de cea mai bună calitate, precum ar fi vata minerală bazaltică, un material cât mai natural, rezistent la temperaturi înalte și care izolează cât mai eficient locuința. De aceea, recomandarea noastră pentru izolația mansardei sau acoperișului constă în alegerea vatei minerale bazaltice drept material folosit pentru izolația acestor zone.

4. Energia alternativă – fie că optezi pentru o eoliană, dacă spațiul îți permite, fie că alegi un sistem mai ușor de realizat, precum panourile solare pentru depozitarea energiei solare și folosirea sa pentru încălzirea locuinței și realizarea apei calde menajere, acestea sunt surse de căldură cât mai eficiente, acolo unde aproape că nu există costuri de încălzire. Cu toate acestea, realizarea sistemului de încălzire presupune anumite costuri, ce se vor amortiza destul de ușor.

 


Lasă un Comentariu...

*