4 produse pe care să le ai în vedere pentru încălzirea locuinței și a spațiilor de lucru

Sezonul rece se apropie cu pași repezi și odată cu el apar și preocupările tuturor pentru găsirea unor soluții bune pentru încălzirea locuinței. Cu toate că o centrală termică rezolvă aceste probleme, este posibil ca în anumite zone unde nu există încălzire centralizată sau în anumite spații de lucru, precum ar fi garaje sau depozite să fie nevoie de ceva suplimentar, de un produs care să asigure încălzirea acestor spații.

convectorDe asemenea, atunci când locuința se află încă la stadiul de construcție va fi nevoie de asigurarea unei surse de încălzire pentru ca lucrările de finisare ale acesteia să se poată desfășura corect și mai ales rezistența lucrării să nu fie afectată de temperaturile prea scăzute, iar uscarea anumitor lucrări de amenajare să se producă rapid.

Iată mai jos 4 produse pe care să le ai în vedere pentru încălzirea locuinței și a spațiilor de lucru:

1. Acest convector electric poate asigura încălzirea unui spațiu de dimensiuni potrivite. Nu este recomandată folosirea acestuia pentru un spațiu foarte mare sau pentru un open space, consumul de energie fiind destul de crescut, iar eficiența termică fiind destul de mică. Un convector electric poate fi totuși o soluție bună pentru încălzirea locuinței, fie atunci când casa se află în construcție, fiind realizate anumite lucrări de finisare, fie atunci când nu este încă gata instalația de încălzire a casei. Un astfel de produs funcționează prin conectarea la o sursă de energie electrică. Grație funcțiilor sale, convectorul poate fi lăsat să funcționeze chiar și fără a fi nevoie de supraveghere, fiind un produs sigur. De asemenea, poate fi potrivit și pentru încălzirea unui birou. Atunci când ai în vedere o astfel de opțiune trebuie să cunoști că pot fi prinse în perete, beneficiind de un spațiu fix, fie pot fi mobile, putând fi mutate dintr-o cameră în alta foarte ușor.

2. Tunurile de căldură, pe care le poți regăsi aici, sunt folosite pentru încălzirea spațiilor de lucru, ateliere sau depozite de dimensiuni mai mari. Știm cu toții că temperaturile scăzute din timpul iernii ar putea afecta desfășurarea activității celor ce lucrează în depozite sau garaje, acestea nefiind conectate la o anumită sursă de încălzire a locuinței. Aceste tunuri de căldură sau suflante de aer cald sunt folositoare pentru încălzirea unui anumit spațiu, însă pentru o perioadă limitată de timp, consumul fiind ceva mai crescut. De asemenea, un astfel de produs ar putea fi folosit atunci când se dorește uscarea rapidă a unor lucrări executate, în timpul procesului de finisare a locuinței.

3. Aeroterma de aer cald funcționează aproape pe același principiu ca și un tun de căldură sau o suflantă de aer cald. Aceasta poate încălzi spații de dimensiuni mai mici, făcând cald destul de rapid, lucru observat în valorile din termometrele de cameră. Astfel de aeroterme se pot folosi chiar și atunci când locuința este racordată la o rețea de încălzire, însă din anumite motive se dorește o creștere a temperaturii din interior.

4. Caloriferele electrice sunt produse de bună calitate, existând într-o ofertă variată. Pot încălzi spații de mici dimensiuni, fiind recomandate a fi așezate în anumite încăperi și nu în spații deschise. De asemenea, pot fi folosite fără a exista niciun fel de risc, beneficiind de termostat, acesta având rolul de a opri funcționarea atunci când există risc de încălzire prea mare. Aceste produse sunt potrivite pentru orice locuință, putând fi asortate uneori cu restul elementelor de decor ale casei.


Lasă un Comentariu...

*