4 sfaturi de care să ții cont atunci când montezi o centrală termică

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Alegerea centralei termice reprezintă un lucru foarte important pe care trebuie să îl ai în vedere încă din etapa de finisare a locuinței tale. Și acest lucru pentru că va fi nevoie de realizarea instalației termice cu multă grijă, ba uneori ar trebui să te gândești să amenajezi chiar și un spațiu separat.

În funcție de numărul de membri, nevoia de încălzire a locuinței tale, conform suprafeței sau de nevoia de apă caldă menajeră ai putea alege soluția potrivită. Desigur, nu vom exclude bugetul disponibil pentru achiziția unei centrale termice, pe care o poți regăsi aici, dar și costurile lunare de încălzire pe care ți le poți permite.

Montarea unei centrale termice înseamnă multă responsabilitate și siguranță față de tine, familia și locuința ta.

De aceea, iată mai jos 4 sfaturi de care să ții cont atunci când montezi o centrală termică:

  1. Montarea echipamentului – acesta este un prim lucru pe care trebuie să îl ai în vedere. Ca atare, dacă ai ales deja o centrală termică, precum este aceasta, atunci ai o singură opțiune – montarea murală. Se va face destul de ușor, însă întotdeauna va trebui să apelezi la o echipă de specialiști. De asemenea, dacă optezi pentru o centrală pe lemne sau pe peleți vei avea nevoie de o cameră separată unde să o poți așeza și mai ales unde să depozitezi lemnele, cărbunii sau peleții.
  2. Condițiile de amplasare – centrala trebuie să fie așezată într-un loc corespunzător. Ca atare, dacă nu vei face acest lucru, mai mult ca sigur centrala termică nu va da randamentul dorit. De aceea, așezarea echipamentului este foarte importantă. Centrala trebuie așezată într-un loc ferit de îngheț, praf, rugină sau de fluctuații de temperatură. De aceea, este bine să discuți cu un specialist pentru a găsi locul perfect pentru o funcționare optimă.
  3. Amplasarea centralelor termice pe gaze naturale – de obicei, acestea se așează fie în bucătărie, fie într-o cameră tehnică. Centrala pe gaze naturale are nevoie de un loc optim pentru evacuarea gazelor afară și pentru a realiza aspirația aerului. De aceea, este bine să alegi o soluție optimă din acest punct de vedere. Pentru a nu încărca mult spațiul, dacă alegi să o așezi în bucătărie, ai putea opta pentru modele mai mici, însă cu un randament la fel de bun atât în ceea ce privește încălzirea locuinței, cât și în ceea ce privește necesarul de apă caldă menajeră.
  4. Centralele pe combustibil solid au nevoie de o atenție specială. În primul rând nu ai cum să te gândești că vei monta o centrală de acest gen fără să nu ai o cameră tehnică specială unde să o așezi și unde să poți depozita lemnele sau peleții. Trebuie să ții cont că aceasta are nevoie de montarea cazanului, boilerului, vasului de expansiune, pompei de circulație, robineți, dar și de generator electric sau ups. Totodată trebuie să te concentrezi asupra coșului de fum care trebuie să fie foarte bine izolat și bine realizat. Ca atare, montarea unei centrale termice pe lemne are nevoie de o atenție specială și de un spațiu suplimentar.

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *