4 soluții eficiente pentru a-ți încălzi locuința, în funcție de zona în care te afli

Finisarea casei nu înseamnă întotdeauna numai finalizarea lucrărilor de construcție, placare a pereților și pardoselii, ci se termină atunci când locuința este racordată la utilități, are instalația sanitară și termică gata realizată. De aceea, este bine ca în funcție de specificul zonei să găsești cele mai eficiente soluții de încălzire, astfel încât să dea cel mai bun randament și în același timp să poată avea cel mai ieftin cost în ceea ce privește factura de energie pe care o folosește.

eolieneȘi cum fiecare dintre noi ne dorim costuri reduse ale facturii de încălzire în timpul iernii, nu este de mirare că încercăm să alegem cele mai bune soluții, chiar dacă inițial costul este mai mare. Așa cum aminteam, în funcție de specificul zonei în care se află locuința vei putea găsi cele mai bune soluții care să reducă considerabil costurile facturilor lunare.

Iată mai jos 4 soluții eficiente pentru a-ți încălzi locuința, în funcție de zona în care te afli:

1. Locuiești într-o zonă în care bate vântul destul de mult? Poți alege să montezi aceste turbine eoliene, ce poate oferi o sursă de curent alternativ, pe care să îl stochezi și astfel să faci economie atunci când vine vorba despre consum. Turbinele eoliene pot transforma energia cinetică a vântului în energie mecanică, astfel că la final aceasta se transformă în energie electrică cât să poți susține toate nevoile locuinței, atât vara, cât și în timpul iernii, atunci când consumul de energie este mai mare. Energia va fi stocată în acumulatoare de mari dimensiuni, iar cu ajutorul unui invertor se va putea transforma curentul continuu din turbină în curent alternativ. Cu toate acestea, așa numitele mori de vânt au nevoie de un spațiu mare pentru a fi amplasate, astfel că este bine să iei în calcul această variantă atunci când beneficiezi de un teren mai mare.

2. Aceste centrale termice electrice sunt potrivite pentru locuințele care nu sunt racordate la gaze. Sunt foarte ușor de montat și întreținut, fiind indicat să se urmărească cu mare atenție recomandările oferite de producător. De aceea, dacă în zonă nu există rețea de gaze naturale la care să te poți racorda este bine să iei în calcul varianta de încălzire electrică, fiind foarte comodă și asigurând un randament foarte bune. Cu toate că mulți se gândesc la un consum de energie crescut mai ales atunci când temperaturile sunt foarte scăzute, o locuință bine izolată termic nu va avea nevoie de multă energie pentru a fi încălzită, reușind să mențină destul de bine aerul cald în interior și aerul rece afară.

3. Centrala pe lemne este o soluție mai ales atunci când locuiești la munte, beneficiind de această sursă de combustibil la un cost mai mic. Așadar, unei case sau cabane la munte i se potrivește drept sursă de căldură centrala pe lemne, facturile lunare de întreținere în timpul iernii fiind mult mai mici decât alte surse de încălzire alese. Cu toate acestea, centrala pe lemne este uneori o soluție potrivită chiar și pentru zonele de câmpie, având un cost redus lunar atunci când vorbim despre consum. Alege un cazan pe gazeificare, pentru cel mai bun randament.

4. Centrala termică pe gaze reprezintă o variantă optimă pentru încălzirea unei locuințe ce este racordată la această rețea de utilități, raportul preț/randament fiind unul foarte bun. Montarea centralei se va face de o echipă specializată și va fi verificată periodic de o echipă autorizată ISCIR. Pentru un apartament, centrala pe gaze reprezintă cea mai bună variantă de încălzire.


Lasă un Comentariu...

*