5 avantaje ale unei centrale termice în condensație

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Romanii au fost primii care s-au bucurat de beneficiile unei centrale termice. De atunci, tehnologiile s-au tot schimbat și au evoluat. Descoperă cele 5 avantaje ale unei centrale termice în condensație, pentru a ține pasul cu lumea modernă și a avea parte de condiții de trai plăcute.

Temperatura din locuință ne poate influența viața. Dincolo de confortul termic, aceasta poate avea repercusiuni inclusiv asupra somnului și, implicit, asupra bunei funcționări a creierului. Conform cadrelor medicale, 18 – 22 de grade Celsius este temperatura optimă care trebuie menținută într-o încăpere. În plus, o temperatură setată corect ne va feri și de probleme precum igrasia/mucegaiul, sau de boli ale sistemului respirator și diverse viroze. Dacă te gândești să-ți achiziționezi un asemenea sistem, iată 5 avantaje ale unei centrale termice în condensație. Datele s-ar putea să-ți prindă bine în momentul alegerii unui model.

  1. O centrală termică în condensație te ajută să faci economii. Investițiile într-o centrală termică în condensație sunt recuperate la scurt timp, în 2 – 4 ani. Motivul? O asemenea centrală consumă chiar și de 30% mai puțină electricitate sau combustibil, față de o centrală termică tradițională. În plus, ea se remarcă prin randament și eficacitate sporită. Mai exact, în vreme ce o centrală termică obișnuită oferă 85% eficiență la încălzire, una în condensație are o eficiență medie cuprinsă între 95 și 110%! Iar o eficiență mai ridicată înseamnă o economie crescută la consumul de electricitate sau alți combustibili. Poți opta oricând pentru centralele Ariston Clas One. Multe modele includ în preț și manopera de instalare, dispunând inclusiv de filtre de apă sau antimagnetită – un oxid de fier ce se poate face vinovat de apariția bolilor neurodegenerative!
  2. O centrală termică în condensație este o alegere eco, responsabilă. În comparație cu alte centrale, cele în condensație eliberează în aer mai puține noxe. Astfel, calitățile lor corespund cu normele date de Uniunea Europeană cu privirea la produsele proiectate ecologic. Alegând centrale 50 kw vei avea la dispoziție nu doar centrale silențioase, cu o putere mai mare, dintr-o clasă energetică A, ci și dispozitive prietenoase cu mediul înconjurător. Caută modelele incluse în clasa 5 de poluare. Conform directivelor europene, acestea sunt cele mai ecologice și produc cele mai puține emisii poluante. 
  1. O centrală termică în condensație este mai practică. Spre deosebire de centralele convenționale, o centrală termică în condensație poate fi folosită inclusiv pentru încălzirea prin pardoseală. Astfel, achiziționarea ei se traduce printr-un confort dublu. În plus, panourile de reglare și control fac din ea o instalație extrem de ușor de folosit.
  2. O centrală termică în condensație are o durată de viață mai mare. Longevitatea unei centrale termice în condensație poate fi chiar și cu 50% mai mare decât în cazul unor centrale termice obișnuite. Dacă cele din urmă funcționează fără probleme în jur de 10 ani, atunci cele în condensație, au o durată de viață care depășește și 15 ani! Iar întreținute corespunzător, ele pot servi și mai mult timp proprietarilor.
  3. O centrală termică în condensație este cea mai bună alegere la capitolul calitate, preț, consum și eficiență. Cu un randament sporit, consum minim de resurse și eficiență maximă, o centrală termică este alegerea perfectă. Specialiștii o recomandă inclusiv pentru camerele mari, spațioase.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *