5 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când te pregătești pentru iarnă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Venirea sezonului rece determină creșterea facturilor de energie din fiecare lună. De aceea, este nevoie de pregătirea cu multă atenție a locuinței, astfel încât să eviți astfel de costuri.

Verificarea radiatoarelor, dar și a instalației de încălzire se numără printre priorități. La fel de important este pentru cei ce se încălzesc cu combustibil solid, folosind centrala pe lemne, să își procure cantitatea de lemne sau peleți necesară pentru încălzire.

Iată mai jos 5 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când te pregătești pentru iarnă:

1. Verificarea instalațiilor de încălzire și a centralei termice – acesta este un prim aspect foarte important pe care trebuie să îl ai în vedere în apropierea sezonului rece. Expertiza unei firme specializate este hotărâtoare atunci când vine vorba despre acest aspect, așa că ar fi foarte important să vă programați din timp această verificare tehnică. Dacă echipa de specialiști constată că anumite piese trebuiesc înlocuite, precum aceste pompe recirculare pentru centrale termice, atunci se va trece la schimbarea acesteia. Mai mult decât atât, dacă încălzirea locuinței se face cu centrală termică pe gaze, verificarea acesteia devine o condiție obligatorie pentru a păși cu bine în sezonul rece. La fel de importantă este și verificarea boilerelor pentru apa caldă menajeră. Cele mai multe au nevoie de înlocuirea acestor rezistențe boilere, așa că ar fi foarte bine să ai în vedere și acest aspect.

2. Verificarea tâmplăriei – acest aspect este de cele mai multe ori neglijat de cei mai mulți dintre noi. Cu toate acestea, tâmplăria trebuie să fie verificată periodic, așa încât să se evite scurgerile de căldură. De aceea, este bine ca mai înainte de sezonul rece să se verifice feroneria și să se schimbe ori de câte ori este cazul sau atunci când se constată că există scurgere de căldură.

3. Procurarea combustibilului solid – fie că este vorba despre lemne, fie că este vorba despre peleți sau cărbuni, trebuie să ai în vedere procurarea din timp a acestora și așezarea într-un loc special amenajat, acoperit, ferit de umezeală. Atunci când vei cumpăra lemne trebuie să le așezi ordonat, să fie deja sparte și pregătite pentru a fi introduse în centrală. Lucrurile sunt mai simple în ceea ce privește depozitarea atunci când trebuie să cumperi peleți sau brichete de rumeguș, fiind uscate și bine împachetate.

4. Verificarea coșului de fum – iată un alt aspect important de care trebuie să te preocupi. Dacă încălzirea se face cu ajutorul centralei pe lemne, atunci este bine să verifici atent starea coșului de fum. Acesta trebuie să fie bine izolat și să poată face față unei temperaturi ridicate. Verificarea coșului de fum este foarte importantă pentru siguranța locuinței și pentru buna funcționare a centralei pe lemne.

5. Izolează bine locuința – dacă nu ai făcut deja acest lucru, este timpul să ai în vedere acest aspect și acest lucru pentru că vei observa că costurile la energie vor fi mult mai mici decât într-un alt caz. Realizează izolația fie cu vată minerală, fie cu polistiren expandat, iar la acoperiș izolează cu ajutorul vatei minerale bazaltice.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *