5 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când execuți instalația termică a locuinței

Visul oricărei persoane este să aibă propria locuință, iar atunci când reușești să construiești o casă conform planurilor tale, mai mult ca sigur te simți un om împlinit. Cu toate acestea, construcția unei locuințe nu este deloc o etapă ușoară, ceea ce se vede în exterior reprezintă doar 30-40% din totalul lucrărilor care au fost executate.

incalzireConstrucția casei în regim propriu trebuie să urmeze întocmai sfaturile arhitecților și acest lucru pentru ca lucrarea să fie una sigură și rezistentă. De aceea este bine să încerci să respecți pas cu pas sfaturile din planul casei pentru ca lucrarea să fie cea pe care ți-o dorești.

Odată ce casa este complet ridicată va trebui să găsești cele mai bune materiale pentru finisarea pereților casei, dar și pentru izolația acesteia. Urmează lucrările de execuție ale instalației electrice, termice și sanitare, pași importanți ce trebuiesc obligatoriu să fie parcurși. De asemenea, ar fi bine să cumperi toate acele scule și aparate de care ai nevoie pentru execuția lucrărilor, pe care le poți regăsi aici, fiind foarte utile, atât acum cât și pe viitor.

Iată 5 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când execuți instalația termică a locuinței:

1. Ai în vedere o sursă alternativă de curent electric – de obicei, centralele termice nu funcționează independent de sursele de curent electric. Fie că este vorba despre o centrală electrică, fie de o centrală pe lemne sau gaze vei avea nevoie ca aceasta să fie conectată la o sursă de curent electric. Pentru a preveni orice pană de curent este bine să cumperi acest generator de curent, fiind foarte eficient în aceste situații.

2. Alege cu grijă radiatoarele – acestea trebuiesc cumpărate în funcție de nevoile locuinței tale. Ca atare, dacă camerele sunt destul de spațioase trebuie să alegi acele radiatoare cu un număr suficient de mare de elemenți, așa încât să poată încălzi întreaga suprafață. În plus, trebuie să știi că radiatoarele din oțel sunt foarte rezistente, se pot monta ușor și asigur un bun raport calitate preț.

3. Optează pentru o bună izolație a locuinței – nu este bine să dai drumul centralei termice dacă locuința nu beneficiază de o bună izolație exterioară. Vei putea alege să plachezi casa la exterior, dar și acoperișul cu vată minerală bazaltică, fiind un produs cu calități izolatoare excepționale. De asemenea, alege o tâmplărie de cea mai bună calitate, așa încât să eviți pierderile de căldură.

4. Montează termostate de ambient – dacă ai montat o centrală termică pe gaze sau electrică ar fi bine să montezi termostate de ambient pe camere, care să te ajute să mărești sau să ajustezi temperatura din încăpere, făcând economie la energie. În acest mod, costul facturilor lunare va fi mult mai mic, iar eficiența va fi mai mare.

5. Încălzirea prin pardoseală poate fi o soluție eficientă! Dacă alegi o astfel de variantă de încălzire trebuie să știi că este destul de eficientă, beneficiază de un consum lunar mic de energie. De asemenea, prin montarea unei instalații de încălzire prin pardoseală nu vei mai fi obligat să cumperi radiatoare, făcând în același timp și economie de spațiu.


Lasă un Comentariu...

*