5 modalități de pregătire a casei tale pentru venirea iernii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Înainte ca frunzele să cadă, vântul să se întețească din ce în ce mai mult, iar temperaturile să scadă în termometre, este indicat să efectuați câteva lucrări de întreținere a casei, indiferent că locuiți la apartament sau la casă. Aceste câteva lucrări sunt, de fapt, modalități prin care vă pregătiți casa pentru venirea iernii și prin care vă asigurați că puteți trece peste acest sezon rece fără niciun eveniment neplăcut.

În rândurile care urmează, vă prezentăm ce sarcini aveți de îndeplinit pentru a putea întâmpina iarna în confort deplin:

  1. Verificați sistemul de încălzire. Înainte de a începe să folosiți în mod constant sistemul de încălzire, este recomandat să îi faceți o probă. Puteți să efectuați proba personal sau să apelați la serviciile specialiștilor. Experții afirmă că în proporție de 75% din apelurile primite de la proprietarii care se plângeau că nu au căldură sunt cauzate de lipsa întreținerii sistemului de încălzire. Fie că aveți centrală pe gaz, prin condensare, pe peleți, sobă sau șemineu, este obligatoriu să fie efectuat un test, dar și o curățare temeinică a întregului sistem. Caloriferele trebuie aerisite, iar dacă doriți să schimbați întregul sistem de încălzire, atunci trebuie să știți că centrala prin condensare, caloriferele din oțel precum sunt cele de aici, radiatoarele high-tech și încălzirea prin pardoseală sunt cele mai recomandate și cele mai moderne opțiuni. Spre deosebire de caloriferele vechi din fier, caloriferele din oțel sunt estetice, se curăța cu ușurință, se încălzesc rapid și nu există riscul să se spargă sau să se fisureze. La rândul lor, radiatoarele pot fi folosite în spații mici, precum săli de baie sau chiar într-un birou de dimensiuni reduse. Încălzirea prin pardoseală vine cu nenumărate avantaje, dar cel mai mult contează să fie efectuată în cel mai profesionist mod cu putință. În ceea ce privește centrala prin condensare, aceasta este cea modernă modalitate de încălzire a locuințelor. Nu risipește la fel de mult combustibil precum o centrală tradițională, este deosebit de eficientă din punct de vedere energetic și este prietenoasă cu mediul înconjurător.
  2. Verificați sistemul de aer condiționat. În special dacă aveți un sistem de aer condiționat cu inverter și îl folosiți la venirea toamnei pentru a încălzi încăperea unde este montat, cu atât mai mult doriți să apelați la serviciile unor profesioniști pentru a verifica și curăța atât unitatea exterioară, cât și dispozitivul interior. În plus, în urma efecturii acestor lucrări de curățare și întreținere, puteți ști cu siguranță că imediat ce poposește vara, puteți da drumul la aer condiționat.
  3. Verificați acoperișul. Dacă nu aveți încredere în propria verificare sau nu doriți să vă supuneți riscului de a vă urca pe o scară sau chiar pe acoperiș, din nou este indicat să apelați la servicii profesioniste. Trebuie doar să verificați dacă acoperișul este intact, dacă nu sunt țigle crăpate, fisurate sau lipsă. Verificați dacă este necesară înlocuirea unei porțiuni din acoperiș sau dacă există mușchi ori lichen care ar putea indica o deteriorare. Dacă tot vă aflați în zona acoperișului, tot acum este bine să verificați jgheaburile casei pentru a fi siguri că nu sunt înfundate sau crăpate.
  4. Verificați dacă aveți mucegai. Umiditatea din timpul verii poate provoca răspândirea rapidă a mucegaiului. Verificați, în special, spațiile care nu beneficiază de o ventilație corespunzătoare, precum subsol, beci sau soclul casei. Dacă descoperiți mucegai, încercați să îl îndepărtați cât mai rapid, fără a contamina zonele înconjurătoare.
  5. Sigilați toate fisurile și crăpăturile. Cel mai indicat este să folosiți bariere autoadezive, bureți, praguri izolatoare sau perne pentru uși și ferestre dacă simțiți că pătrunde aer rece în interior.

Într-un final, asigurați-vă că toate detectoarele de care dispune locuința dumneavoastră funcționează și că au baterii noi. Odată cu folosirea mai frecventă a aragazului, cuptorului și centralei, este ideal să testați detectorul de gaz. Cu alte cuvinte, fiecare sezon vine cu propriile sale provocări, așa că trebuie să fiți organizați și proactivi pentru ca iarna să vă găsească locuința în formă maximă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *