5 modalități prin care poți plăti mai puțin pe încălzire

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În sezonul rece, majoritatea familiilor alocă o bună parte din venitul lunar pentru facturile de încălzire. Indiferent că locuiți la casă sau la apartament, într-o locuință generoasă ca suprafață sau de dimensiuni mai reduse, facturile de încălzire pot fi influențate de numeroși factori.

Sunt foarte multe cazurile în care o familie care locuiește într-o casă spațioasă să plătească mai puțin pe facturile la încălzire în comparație cu o familie care locuiește într-un apartament de dimensiuni mai reduse.

În rândurile următoare, vă prezentăm o serie de modalități prin care puteți face economii la încălzire:

  1. Solicitați un audit energetic la domiciliu. Înainte de a începe să remediați eventualele probleme sau să optați pentru alte instalații electrice, este indicat să solicitați un audit energetic. Chiar dacă sunteți convins că știți care sunt acele nereguli care vă încarcă factura la încălzire, este posibil să aveți nevoie de mai multe păreri și de examinări mai amănunțite, pentru a fi sigur că nu treceți cu vederea potențialele probleme.
  2. Optați pentru un termostat wireless. Deși un astfel de echipament nici măcar nu necesită o montare elaborată, ci mai degrabă implică câteva setări, este bine să apelați la ajutorul unui profesionist. După efectuarea setărilor corespunzătoare, încercați să mențineți termostatul la 22 de grade sau mai puțin. În mod normal, temperatura ideală dintr-o locuință este de 21 de grade. De asemenea, atunci când nu sunteți acasă sau dormiți, este bine să setați termostatul la 19 grade. Conform cifrelor, această pratică poate economisi între 5-15% pe an pentru factura de încălzire. Pe de altă parte, cu cât temperatura din casă este mai scăzută, cu atât este mai mică pierderea de căldură. Cu alte cuvinte, cu cât este mai scăzută temperatura în casă, cu atât mai multă energie este economisită și cu atât mai mică este factura de încălzire.
  3. Sigilați pierderile de aer. Una dintre cele mai sigure modalități prin care puteți beneficia de facturi mai mici la încălzire este prin etanșarea pierderilor de aer. Orice crăpătură, fisură și orice mic orificiu neacoperit poate duce la pierderi extraordinare de căldură, prin urmare este indicat să vă asigurați că toate fisurile sunt acoperite. În general, trebuie să căutați orificii sau fisuri care străbat tavanul, pereții sau pardoseala și să le etanșați în mod corespunzător.
  4. Izolați ferestrele și ușile. Puteți utiliza perne speciale pentru uși și izolatoare pentru ferestre pentru a minimiza pierderea de căldură chiar și atunci când ferestrele și ușile sunt închise.
  5. Verificați șemineul și / sau coșul de fum. Unul dintre locurile care necesită o verificare amănunțită este șemineul sau coșul de fum. Dacă simțiți că aerul se pierde prin șemineu sau observați nereguli la nivelul coșului de fum, atunci ar putea fi necesare unele lucrări de reparație. În astfel de situații, este cel mai bine să apelați la specialiști și să nu vă ocupați personal de lucrările de reparații dacă nu aveți experiență. Pe de o parte, astfel de lucrări sunt greu de executat, iar pe de altă parte, trebuie efectuate corect, altfel consecințele pot fi devastatoare.

O modalitate eficientă și gratuită de a economisi sume considerabile de bani este să permiteți soarelui să pătrundă în locuința dumneavoastră. Chiar și atunci când totul este înghețat afară, razele soarelui încă emit căldură. Prin urmare, trageți draperiile de pe geam și lăsați soarele să vă încălzească locuința. Pe timpul nopții, trageți din nou draperiile, deoarece vor acționa ca o barieră împotriva curenților de aer. Dacă există arbuști sau copaci care blochează lumina soarelui, cel mai bine ar fi să îi toaletați înainte de venirea iernii.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *