5 moduri simple de a reduce cheltuielile lunare pe utilități

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă ar fi să numim un singur aspect care mănâncă cea mai mare parte a venitului lunar al unei familii, atunci utilitățile ar fi acel aspect. Pentru multe familii, utilitățile sunt cu adevărat un coșmar, mai ales de cum încep să scadă temperaturile în termometre. În funcție de anotimp, de vârsta și de starea locuinței dumneavoastră, de modul în care utilizați gadget-urile electronice, de starea instalațiilor și a echipamentelor de uz canic, facturile la utilități pot fi mai scăzute într-o anumită lună și mai ridicate în alte luni.

Astfel, nu este de mirare că un numar mare de persoane caută și adoptă modalități pentru a reduce costurile la utilități, așa cum nu este de mirare și de ce foarte multe companii pun la dispoziție produse care promit că sunt mai eficiente din punct de vedere energetic.

În cele ce urmează, vă prezentăm 5 modalități simple prin care puteți reduce costurile la utilități:

  1. Investiți în produse eficiente energetic. Deși costul lor poate fi destul de mare, în scurt timp, investiția se va dovedi deosebit de rentabilă. Pe lângă rentabilitate, un produs eficient energetic este adesea mai prietenos cu mediul înconjurător și vă asigură un confort sporit. Cu alte cuvinte, atunci când adoptăm modalități de reducere a cheltuielilor lunare, asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la confort. De exemplu, aceste boilere de la Ferroli încălzesc în cel mai scurt timp apa, sunt rezistente, au o lungă durată de funcționare și se întrețin cu ușurință.
  2. Adoptați tehnologii inteligente. Tot din categoria produselor eficiente energetic și prietenoase cu mediul fac parte și cele mai multe sisteme de panouri solare. Dacă până nu demult, panourile solare reprezentau o noutate și erau considerate nesigure, astăzi un astfel de sistem este cel mai dorit echipament de uz casnic.
  3. Scoateți din priză aparatele pe care nu le folosiți. Unul dintre sfaturile cele mai de bază pentru reducerea cheltuielilor este să scoateți din priză obiectele electrice atunci când nu sunt utilizate și să stingeți becurile atunci când nu aveți nevoie de lumină. Pentru că discutăm de lumină, tot pentru a reduce cheltuielile, pe termen lung se vor dovedi a fi deosebit de eficiente becurile LED. Totuși, mulți consumatori nu țin seama de aceste sfaturi simple și ajungă să plătească an de an sume mult mai mari în comparație cu cei care folosesc obiectele electrice cu responsabilitate. Ori de câte ori stingeți luminile, televizoarele și scoateți din priză încărcătoarele și toate electrocasnicile și echipamentele pe care nu le folosiți, puteți fi siguri că economisiți sume considerabile de bani.
  4. Optați pentru un pachet economic de cablu, telefonie și internet. Multe persoane nu sunt mari fani ale canalelor streaming, cum ar fi Netflix, iar alte persoane nu au timp pentru a se uita la televizor sau pentru a naviga ore în șir pe internet. Totuși, orice locuință are nevoie de un pachet standard de cablu, telefonie și internet. Dacă veți cupla toate aceste servicii într-un singur pachet și veți opta pentru serviciile unui furnizor de top, puteți economisi lună de lună sume importante. Aveți grijă ca orice contract pe care îl semnați cu un furnizor de astfel de servicii să vă ofere posibilitatea de a renunța la servicii fără să achitați sume majore. Un alt tip de reducere a cheltuielilor lunare este să eliminați caracteristicile suplimentare. Dacă nu aveți nevoie de 3 telefoane, dacă vă descurcați cu o viteză puțin mai mică de Internet sau dacă nu vă uitați la canalele de televiziune premium, puteți să renunțați oricând la ele pentru a economisi bani pe termen lung.
  5. Inspectați izolația casei. Pe timp de iarnă, facturile la căldură sunt cele mai îngrijorătoare, însă o izolație de slabă calitate este, în cele mai multe cazuri, principalul vinovat al facturilor mari. Prin urmare, profitați de vremea călduroasă din vară și inspectați orice încăpere a locuinței, iar dacă locuiți la casă, nu omiteți să inspectați terasele, fundația casei, soclul și mansarda. Dacă veți descoperi probleme referitoare la izolație, faceți efortul de a le remedia până la venirea sezonului rece.

Cheltuielile la utilități sunt ridicate indiferent de locul în care trăim, pentru că economia este pur și simplu dificilă la nivel global. Cu toate acestea, adoptând astfel de măsuri și depunând eforturile necesare, puteți tăia drastic din cheltuielile lunare.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *