5 motive să-ți iei o centrală termică în condensație

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Te gândești să-ți iei o centrală sau s-o schimbi pe cea veche? Află care sunt cele 5 motive să-ți iei o centrală termică în condensație. Alege inteligent!

Pe piață există nenumărate modele de centrale termice, ceea ce constituie, pe de o parte, un avantaj. O ofertă variată înseamnă mai multe posibilități de alegere, care să se potrivească buzunarului, dar și așteptărilor pe care le ai. De cealaltă parte, o ofertă generoasă poate îngreuna alegerile, mai ales când toate dispozitivele promit să asigure confortul locuinței. Așadar, care ar fi cea mai bună alegere în materie de centrale termice? Descoperă în cele ce urmează 5 motive să-ți iei o centrală termică în condensație și vezi dacă aceasta se potrivește cu ceea ce-ți dorești pentru locuința ta.

  1. O centrală termică în condensație este mai longevivă. Printre cele 5 motive să-ți iei o centrală termică în condensație se numără durata de viață a produsului. Mai exact, centralele termice în condensație țin cu până la 50% mai mult timp față de centralele obișnuite. Dacă de o centrală convențională te vei putea bucura preț de un deceniu, o centrală termică în condensație se va dovedi utilă cel puțin 15 ani. O metodă de a-i prelungi și mai mult durata de viață vizează achiziționarea țevilor din PPR alb (polypropylene random copolymer). Estetice și rezistente la coroziune, ele vor înlătura orice zgomot, dar mai ales se vor asigura că presiunea din instalație nu are de suferit. Astfel, longevitatea centralei termice în condensație va fi sporită. Opțiuni de țevi PPR alb găsești aici.
  2. O centrală termică în condensație consumă mai puțin combustibil. Dacă-ți pasă de mediul înconjurător, dar și de buzunarul tău, o centrală termică în condensație te-ar putea ajuta să poluezi mai puțin și, de asemenea, să cheltui mai puțin. Grație modului în care a fost concepută, ea produce aceiași cantitate de căldură ca o centrală termică obișnuită, utilizând, însă, cu 25%, sau chiar 30%, mai puțin combustibil. Acest fapt devine vizibil odată cu prima factură. Totodată, reducerea semnificativă a consumului de energie echivalează cu emiterea a mai puține noxe și, deci, cu protecția naturii. Mai multe modele de centrale termice în condensație, de ultimă generație, accesibile ca preț, poți găsi aici.
  1. O centrală termică în condensație are un randament ridicat. Orice specialist îți va spune că unul din principalele 5 motive să-ți iei o centrală termică în condensație vizează randamentul acesteia. Spre deosebire de alte modele de centrale, care oferă un randament de circa 92%-94%, cele în condensație pot avea o eficiență de până la 109%! Totul se explică științific și vizează componentele speciale, care permit recuperarea căldurii din condens.
  2. Costurile pentru o centrală termică în condensație se amortizează într-un timp scurt. Deși are un preț mai ridicat față de centralele convenționale, investiția într-o centrală termică în condensație merită, fiind amortizată la scurt timp după punerea sa în funcțiune. Mai exact, vorbim despre trei ani.
  3. O centrală termică în condensație este extrem de calitativă. Odată cu dezvoltarea tehnologiilor, centralele termice în condensație s-au făcut remarcate, câștigând popularitate și credit de încredere grație calității lor deosebite. Unul din principalele aspecte care face diferența între calitatea unei centrale termice în condensațaie și calitatea unei centrale convenționale este materialul utilizat, mai bune în cazul celei dintâi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *