5 produse cu consum redus de energie pe care să le ai în vedere pentru locuința ta

Finisarea locuinței presupune acordarea unei atenții sporite detaliilor. De la lucrările de placare a pereților cu gips carton, efectuarea unor lucrări de izolație interioare sau exterioare și până la lucrările de montare a plăcilor ceramice sau ale parchetului, totul trebuie să se desfășoare cu multă grijă, astfel încât rezultatul final să fie cel așteptat. De asemenea, alegerea unor produse de cea mai bună calitate reprezintă un alt lucru important, de care constructorii trebuie să țină cont.

iluminatȘi cum un consum redus de energie este recomandat de arhitecți și constructori pentru orice locuință, iată mai jos 5 produse pe care trebuie să le ai în vedere pentru locuința ta:

1. Aceste convectoare pe gaz sunt indicate a fi folosite pentru orice locuință. Comparativ cu cele care funcționează pe energie electrică, acestea sunt mult mai eficiente. Costul lunar este mai redus, iar modalitatea de funcționare este mult mai bună. Ai putea alege un astfel de produs pentru încălzirea unui anumit spațiu, de preferat bine delimitat, din locuință, atât atunci când este gata, cât și atunci când încă se mai execută anumite lucrări de finisare, instalația termică nefiind încă gata. Aceste convectoare pe gaz sunt confecționate din fontă, un material rezistent și mai ales durabil. Odată achiziționate, aceste produse pot fi folosite și pentru creșterea temperaturilor din locuință atunci când afară valorile din termometre stau la pragul înghețului.

2. Becurile cu led, pe care le poți regăsi aici, sunt varianta cea mai potrivită pentru iluminatul casei tale. Au cel mai redus consum de energie electrică, dar mai ales se caracterizează prin rezistența în timp. Ca atare, aceste becuri cu LED nu se ard la fel de repede precum cele obișnuite, oferind în același timp o lumină caldă, perfect adaptată fiecărui spațiu în parte al locuinței. De exemplu, în baie și bucătărie va trebui să montezi becuri cu LED mai puternice, pe când în dormitoare sau în sufragerie ar fi de preferat să mergi pe o lumină difuză, caldă și foarte relaxantă.

3. Panourile solare sunt o altă recomandare pentru cei ce doresc să aibă un consum redus de energie. Folosesc energia alternativă, astfel că aproape că nu vorbim de consum de energie vara sau iarna. Acestea oferă consumatorului o energie inepuizabilă, ecologică, concentrându-se pe transformarea radiației solare în căldură și mai apoi transformarea sa în apă caldă ce poate fi folosită atât pentru consum, cât mai ales pentru transformarea sa în agent termic.

4. Pompele de căldură sunt introduse relativ recent în țara noastră, însă pot produce o mare eficiență termică. Acestea sunt dispozitive ce au rolul de a transporta căldura de la sursă către radiator. Are în vedere principiul de transformare al unui fluid odată cu schimbarea stării de agregare. Ca atare, aceste pompe de căldură reușesc să extragă ușor căldura din pământ, apă sau chiar din aer. Vor produce o sursă de căldură inepuizabilă și mai ales fără emisii de noxe, fiind ecologică.

5. Vata minerală bazaltică reprezintă un alt produs recomandat pentru efectuarea lucrărilor de izolație exterioară, precum și pentru efectuarea lucrărilor de izolație a acoperișului, oferind o bună protecție locuinței în fața factorilor de mediu. În timpul iernii, consumul de energie va fi redus, iar vara temperaturile crescute de afară nu vor pătrunde ușor spre interior.


Lasă un Comentariu...

*