5 soluții bune pentru încălzirea locuinței

Ne aflăm în pragul iernii și iată că nu mai este decât puțin până ce termometrele vor înregistra temperaturi negative. De aceea, grija pentru identificarea celor mai bune soluții de încălzire este destul de mare. Fie că locuiești la casă, fie că locuiești la apartament te preocupi ca facturile lunare de căldură din timpul iernii să nu fie foarte mari, iar randamentul acestora să fie crescut.

incalzireÎn funcție de locuințe, de nivelul de izolație, dar și de racordarea acesteia la utilități vei reuși să faci alegerea cea mai bună. De exemplu, unui apartament mai mult ca sigur nu i se va potrivit o centrala pe lemne pentru că vei avea nevoie de spațiu de depozitare a lemnelor, dar și de coș de fum și cameră separată unde să se instaleze focarul.

Iată mai jos 5 soluții bune pentru încălzirea locuinței:

1. Centrala termică pe gaze naturale în condensare, pe care o poți regăsi aici, este potrivită atât pentru apartamente, cât și pentru locuințele la curte. Costul facturilor de întreținere sunt destul de reduse, iar încălzirea locuinței se face în parametri maximi. Pentru a monta o astfel de centrală este nevoie ca locuința să fie racordată la utilități și să existe avizul unei firme autorizate ISCIR. Se montează ușor, respectând instrucțiunile producătorului și va fi nevoie anual de o verificare periodică pentru a nu apărea probleme neprevăzute.

2. Centrala electrică reprezintă o variantă bună pentru spații de dimensiuni mai mici, dar și pentru locuințe foarte bine izolate, astfel încât să se păstreze foarte bine căldura la interior. Întreaga instalație trebuie realizată foarte atent. În plus, pentru buna funcționare a instalației termice este bine să se monteze calorifere de oțel, precum sunt acestea, ce oferă cel mai bun randament. Acest tip de centrală este potrivită atât pentru apartamente, cât și pentru case.

3. Centrala pe lemne reprezintă o soluție pentru locuințele aflate la curte, fiind nevoie de un spațiu separat de casă unde să fie instalat focarul și de asemenea, de un spațiu încăpător pentru adăpostirea combustibilului. Centrala pe lemne poate fi o bună soluție pentru facturi la energie mici în timpul iernii. Consumul de combustibil este destul de mic, iar puterea centralei este destul de mare, lucru care va determina temperaturi crescute în locuință, la costuri potrivite.

4. Căldura în pardoseală poate fi o variantă bună aproape pentru orice tip de locuință. Este nevoie să se determine foarte bine dacă există sau nu scurgeri de căldură, rezolvându-se astfel problemele, iar mai apoi să se facă montajul de o firmă specializată. Pardoseala se va încălzi și va asigura temperatura optimă pentru încălzirea restului casei.

5. Șemineul reprezintă o soluție pentru case, oferind o bună eficiență termică, dar și un confort cu totul aparte. De aceea, dacă te vei gândi la construcția unui șemineu ar fi bine să ții cont și de varianta încălzirii centralizate, putând fi realizată o astfel de soluție de încălzire.


Lasă un Comentariu...

*