Cum se instalează un aparat de aer condiționat?

Un aparat de aer condiționat este prietenul tău cel mai bun în zilele caniculare de vară. Însă, dacă vrei ca el să îți asigure un confort ridicat în interiorul locuinței tale, ar fi bine să te asiguri că este  instalat corespunzător, iar acest lucru poate fi realizat doar de către o echipă de specialiști. Există mulți furnizori de aparate de aer condiționat care îți pun la dispoziție specialiști care se asigură că montarea aparatului se face corect. Instalarea corectă a acestuia este esențială pentru o funcționare impecabilă și pentru evitarea problemelor legate de o instalație defectuoasă. Iată care sunt pașii urmați în instalarea unui aparat de aer condiționat:

  1. Poziția unității interne

După cum bine știi, aparatul de aer condiționat are două unități: una internă și una externă. Unitatea internă trebuie să fie amplasată la o înălțime optimă, astfel încât să răcească sau să încălzează spațiul cât mai repede. Specialiștii recomandă mereu montarea acesteia la 5-10 centimetri de tavan pentru asigurarea unui confort ridicat la interior.

  1. Amplasarea unității externe

De obicei, amplasarea unității externe se face în conformitate cu recomandările producătorului. Unitatea externă trebuie să se afle în proximitatea ferestrelor pentru o manevrare mai ușoară, dar în același timp, aceasta nu trebuie să obtureze ferestrele.

  1. Instalarea traseului frigorific

Următorul pas este instalarea traseului frigorific. Specialiștii recomandă folosirea unui traseu frigorific de maxim 7 metri liniari în cadrul aparatelor de aer condiționat clasice și maxim 15 metri liniari în cazul aparatelor de aer condiționat de tip Inverter. Este extrem de important să fie respectate aceste limite pentru că de ele depinde randamentul și consumul de energie electrică al aparatului de aer condiționat.

  1. Vidarea instalației de freon

O operațiune destul de importantă în instalarea aparatelor de aer condiționat este vidarea instalației de freon. Vidarea este obligatorie în cazul oricărui aparat de acest tip. Unii amatori care vor să instaleze un aparat de aer condiționat sar peste această etapă și nu videază traseul frigorific. Rezultatul? Scurgeri de agent frigorific cauzate de un montaj defectuos, una dintre cele mai mari și frecvente greșeli de instalare.

  1. Verificarea

Înainte de a porni aparatul de aer condiționat, trebuie verificate încă o dată toate instalațiile și realizată o probă de funcționare și de scurgere a condensului. Dacă totul este în regulă, începând din acel moment, te poți bucura de aerul rece și implicit de un confort ridicat.

După cum spuneam, este important să apelezi întotdeauna la o echipă de specialiști care să îți instaleze aparatul de aer condiționat pentru a nu te confrunta ulterior cu probleme. În plus, un aparat de aer condiționat montat defectuos îți va aduce și facturi mai mari cu energia electrică. Cei de la Climatico îți pun la dispoziție mai multe servicii de montaj a aparatului de aer condiționat, de la cele standard, până la cele de lux care asigură în plus finisajul peretelui interior după terminarea lucrărilor, dar și servicii de montaj în regim de urgență, în maxim 6 ore. Un aparat de aer condiționat instalat corespunzător te ajută să te bucuri de veri mai răcoroase și ierni mai plăcute. Experimentează și tu confortul unei locuințe cu aparat de aer condiționat!


Lasă un Comentariu...

*