Caloriferul electric sau cum să menții o temperatura potrivită în locuință în timpul sezonului rece

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Încă de la primele semne de frig începem să ne gândim la găsirea unui mod cât mai eficient de a ne asigura un confort termic în locuință. Caloriferul electric poate fi o sursă foarte potrivită în numeroase situaţii.

Atunci când nopţile sunt destul de reci şi totuşi, nu a fost pornită încălzirea în oraşul tău sau când centrala nu face faţă şi ai nevoie de o sursă suplimentară de căldură, un calorifer electric te poate ajuta, rapid, să obţii o temperatură potrivită în camera în care stai sau chiar în toată casa. 

Ce calorifer electric ar fi potrivit pentru locuinţa ta? În primul rând, trebuie spus că poţi găsi pe piaţă modele mult îmbunătăţite faţă de clasicele calorifere pe ulei. De exemplu, în magazinul online Alecoair găseşti un calorifer cu sistem dual de încălzire cu umidificator. Sistemul dual presupune existenţa unei rezistenţe electrice care încălzeşte rapid aerul, prin convecţie, dar şi a unui bloc ceramic care emite o căldură plăcută, în timp. 

La ce să fii atent atunci când alegi un calorifer?

1. Detaliile tehnice ale produsului trebuiesc urmărite cu mare atenție. Puterea caloriferului, lățimea și înălțimea, dar și funcțiile de care dispune trebuiesc analizate cu multă atenție. De exemplu, dacă aveți de încălzit o cameră mai mare, atunci ar fi bine să alegeți un calorifer din magazinul online Alecoair de o putere de 1500 W. Pentru o cameră mai mică este suficient și un calorifer cu o putere mai mică sau ai putea alege un calorifer cu trei trepte de putere. Caloriferul Supra Ceram Duo beneficiază de o rezistență electrică ce permite încălzirea rapidă a acestuia și de asemenea, dispune de un bloc ceramic ce emite căldura pentru asigurarea confortului termic din încăpere. Aceste lucruri sunt cele mai importante aspecte ce trebuiesc avute în vedere odată cu decizia de cumpărare. Termostatul reglabil, sistemul anti-îngheț, dar și limitatorul de căldură reprezintă alte avantaje ale produsului.

2. Usucă sau nu usucă aerul?

În timpul sezonului rece, trebuie să acordăm o atenție deosebită umidității din locuință, acest lucru fiind un factor determinant pentru apariția mucegaiului și igrasiei. De aceea, cei mai mulți dintre noi ajungem să punem pe calorifere vase cu apă, pentru a beneficia de umiditate optimă și astfel să fim feriți de îmbolnăvirile respiratorii. Ofertele producătorilor sunt destul de variate, însă nu mulți sunt aceia care s-au gândit la integrarea unui umidificator în cadrul produsului. În acest fel, putem fi siguri că aerul nu este uscat, fiind ușor de respirat. De asemenea, dacă ai în vedere un astfel de produs poți fi scutit de grija așezării unui bol cu apă pe calorifer sau radiator pentru a beneficia de un aer de calitate.

3. Mâner și roți pentru transport

Acest aspect este foarte util. Un calorifer electric trebuie să poată fi transportat ușor dintr-o cameră în alta, fiind o sursă suplimentară de căldură. Așa că ar trebui să fie prevăzut cu mâner și roți pentru transport, facilitând astfel mutarea sa într-o altă încăpere.

Chiar dacă ești tentat să cumperi un produs sub impulsul momentului recomandarea noastră este să studiezi/compari produsele potrivite și apoi să alegi produsul cu cel mai bun raport calitate preț.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *