Materiale folosite la realizarea șemineului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

3 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Indiferent că am ales să construim un șemineu din lemn sau cărămidă, pentru exterior este important ca materialul să fie izolat cum trebuie. În caz contrar, siguranța noastră va fi pecetluită de riscul apariției unui incendiu.

După ce am achiziționat materiale și eventual sculele necesare, este important să pregătim locul de amplasare a șemineului.

Pe lângă acest lucru, următorul aspect care merită atenția noastră este pardoseală pe care seva montat șemineul. Variantă optimă este ca această pardoseală să fie confecționată dintr-o placă de beton sau alt material non-inflamabil.

În cazul în care în pardoseala noastră sau în structura planșeului, există materiale inflamabile, rezolvarea acestei situații constă fie în îndepărtarea acestor materiale, fie în izolarea lor. Scopul final este să ne asigurăm că temperatura materialelor nu va depăși 50°C în timpul funcționării șemineului.

CONTINUARE – Materiale folosite la realizarea șemineului

3 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

2 Responses

 1. felicitari pentru acest articol si mai ales pentru recomandarea pentru potentialul beneficiar de a apela la operatori autorizati cu personal calificat

  vreu doar sa completez cu permisiunea dumneavoastra ,referitor la dimensionarea cosului de fum (certificat) este important sa corelam diametrul, inaltimea,pozitionare raportata la focar , izolarea fata de materialele inflamabile conforma cu clasa de performanta in care este incadrat cosul de fum care nu este aceeasi la toti producatorii

  un alt detaliu important, de care amatorii nu tin cont , este ” priza de aer” aportul de aer atat de necesar ptr o ardere corecta cat si pentru sanatatea noastra

  multumesc

 2. Semineu cu gips carton ? Acum 100 de ani era gips carton ?
  Un Semineu nu are voie sa conțină carton vata minerală etc
  Toți fac Seminee după ureche .toxice randament zero

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *