5 lucruri pe care trebuie să le cunoști atunci când alegi o centrală termică

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Încălzirea locuinței reprezintă un lucru extrem de important pentru țările cu climă rece sau temperată și de aceea, identificarea celor mai bune soluții reprezintă un element pe care trebuie să îl iei în considerare.

Dacă pentru cei ce locuiesc la bloc încălzirea centralizată prin CET-uri reprezintă încă o variantă, nu același lucru se întâmplă cu cei care locuiesc în blocurile noi, cu cei care s-au retras de la acest tip de încălzire sau cu cei care locuiesc la casă. În ultima perioadă, pierderile de căldură, dar și o distribuție deficitară a agentului termic prin încălzirea centralizată a devenit cauza retragerilor de la această sursă de încălzire.

Și dacă te numeri printre cei ce doresc o încălzire individuală, iată mai jos 5 lucruri pe care trebuie să le cunoști atunci când alegi o centrală termică:

  1. Centralele termice pe gaz, precum sunt aceste centrale termice Ariston sau aceste centrale termice Viessman reprezintă variante cât se poate de eficiente pentru locuința ta. Dacă facem referire la centralele termice electrice, vom putea observa că acestea au un consum redus de energie, eficiența lor fiind foarte mare. Sunt ușor de întreținut și de curățat și de aceea, centralele termice pe gaz reprezintă una dintre variantele cele mai eficiente atunci când vorbim de încălzirea locuinței.
  2. Locul centralei reprezintă un alt element pe care trebuie să îl ai în vedere. Dacă locuiești la bloc sau atunci când locuiești la casă și nu ai un spațiu foarte mare, atunci mai mult ca sigur nu îți dorești o centrală termică care să ocupe mult spațiu. De aceea, centrala termică pe gaz ar putea fi soluția perfectă, fiind murală, putându-se așeza pe perete.
  3. Centrala termică ar trebui să asigure și apa caldă menajeră. Spre deosebire de centralele electrice, acolo unde ai nevoie de montarea unui boiler electric pentru furnizarea apei calde menajere, de această dată, în cazul centralei pe gaze nu vei mai avea nevoie de un produs suplimentar, ci aceasta poate asigura și necesarul de apă caldă menajeră.
  4. Centrala termică în condensare asigură un randament ridicat, lucru care va asigura cea mai mare eficiență, dar și un cost redus în timpul iernii atunci când privim facturile la energie.
  5. Tirajul centralei termice trebuie să fie atent analizat. Sunt două tipuri de centrale – cu tiraj natural, ce necesită evacuarea gazelor arse printr-un coș de fum sau cele cu tiraj forțat, ce nu au nevoie de coș de fum, fiind mai puțin poluante și asigurând un randament cât mai eficient.

Cronotermostatul, comanda digitală, precum și kitul de evacuare al gazelor arse reprezintă alte lucruri pe care să le ai în vedere atunci când faci o astfel de achiziție. Prețul reprezintă un criteriu ce  trebuie apreciat abia atunci când toate funcțiile centralei termice pe gaze corespund nevoilor tale și ale familiei tale. Cu toate acestea, centrala termică pe gaz are nevoie de montaj autorizat, dar și de o verificare atentă periodică.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *