4 soluții de încălzire pentru locuința ta

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Instalația termică trebuie realizată cu responsabilitate și de aceea trebuiesc alese cele mai bune materiale, pornind de la centrala termică și până la țevi și calorifere.

Pentru a cunoaște care este cea mai bună soluție de încălzire pentru tine, iată mai jos 3 tipuri de încălzire pentru locuința ta:

1. Încălzirea cu calorifere

Aceasta este cea mai comună soluție de încălzire din toate cele care există. Am putea spune că marea majoritate apelează la această variantă, fiind ușor de montat și beneficiind de o eficiență termică crescută. Radiatoarele din oțel sunt prezente peste tot, rezistă la temperaturi crescute și sunt mai ușoare decât cele din fontă. Aceste au un preț mic și beneficiază de o putere de distribuție a căldurii destul de mare.

Caloriferele din fontă sunt solide, grele și prezente mai ales în apartamentele vechi. Cu toate acestea, ele propagă destul de eficient căldura și beneficiază de o durată mare de viață.

Caloriferele din aluminiu prezintă o eficiență mare de încălzire, fiind cele mai noi produse din piață. Sunt accesibile la preț, însă sunt sensibile la atingeri, putându-se îndoi ușor. Pentru această soluție de încălzire poți monta o centrală termică în condensare, precum este aceasta, beneficiind de eficiență crescută.

2. Încălzirea prin pardoseală

Această soluție este cât se poate de eficientă și este prezentă în multe locuințe noi. Poate fi electrică, hidraulică sau pe bază de lemn. I se poate monta și o centrală termică pe gaz, pe care o poți regăsi aici, fiind eficientă pentru încălzirea în pardoseală prin țevi. Dacă alegi drept soluție încălzirea prin pardoseală electrică ai la îndemână montarea unui covoraș încălzitor, montarea de cablu electric încălzitor sau de plăci încălzitoare. Încălzirea hidraulică prin pardoseală are în vedere montarea unor țevi în pardoseală prin care poate circula apa. Cu toate că este o soluție eficientă, în timp pot exista scurgeri, iar acest lucru determină înlocuirea instalației de încălzire.

Încălzirea prin pardoseală cu lemn este o variantă nu foarte des folosită, având o eficiență mai scăzută. Apa este încălzită pe bază de lemne și mai apoi este transmisă prin pardoseală prin țevi.

3. Încălzirea prin șemineu

Aceasta este o altă variantă de încălzire la care poți să apelezi. Șemineul, pe lângă capacitatea de încălzire a locuinței ar putea deveni și o adevărată piesă decorativă, integrată în livingul spațios. Se potrivește foarte bine stilului rustic și se construiește destul de repede. Ai nevoie de un coș de fum, corect lucrat, de un focar pe care îl poate realiza doar meșterul și de materialele necesare pentru construirea sa.

4. Încălzirea prin panouri radiante

De această dată nu ai nevoie de centrală termică, aceasta fiind o tehnologie relativ nouă pentru încălzirea locuinței. Potrivit specialiștilor, panourile radiante pot fi eficiente în zonele unde nu există temperaturi foarte scăzute în timpul iernii. Panourile radiante funcționează pe bază de curent electric și folosesc radiațiile cu infraroșu, determinând încălzirea corpurilor din jur. Sunt eficiente, au un consum redus și sunt considerate ecologice.

Variantele de încălzire expuse mai sus sunt cât se poate de potrivite pentru locuința ta.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *