3 modalități prin care îți poți proteja casa de hoți

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Știai că în România au loc anual aproximativ 30.000 de spargeri de locuințe? Tocmai din acest motiv, trebuie să fii cu un pas înaintea musafirilor nepoftiți și să îți securizezi casa corespunzător. Cele mai multe spargeri se produc prin efracție, mai exact prin forțarea ușilor sau a ferestrelor, însă există multiple sisteme de închidere securizate și sisteme de supraveghere ce te pot ajuta să ții hoții cât mai departe de casa ta.

Iată 3 modalități eficiente prin care poți ține spărgătorii de locuințe la distanță:

  1. Senzori de mișcare: Numiți și detectori de mișcare, reprezintă unul dintre cele mai importante elemente ale sistemului de securitate. Aceștia au capacitatea de a detecta orice persoană intră în casa ta într-un mod fraudulos, iar în momentul în care un senzor este declanșat, se va trimite un semnal de alarmă la panoul de control al sistemului de securitate și va trimite o notificare proprietarului locuinței. Acești senzori de mișcare nu fac altceva decât să identifice temperatura corpului uman și să detecteze schimbarea rapidă a energiei. Senzorii de mișcare pot fi însă folosiți și în alte cazuri, cum ar fi situația în care copiii sau animalele de companie se află într-o zonă restricționată. Există mai multe categorii de senzori de mișcare, important este ca tu să îl alegi pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale și bineînțeles, bugetului.
  2. Sistemul de alarmă: Un sistem de alarmă anti-efracție este extrem de util pentru protecția unei locuințe împotriva intrușilor. Acesta este compus din mai multe elemente, cum ar fi: panoul de control care monitorizează funcționarea corectă a tuturor echipamentelor și colectează informațiile despre activitatea din jurul locuinței, panoul tactil care îți permite realizarea setărilor și programarea funcțiilor sistemului, senzorii de mișcare – elementul cel mai important al unui sistem de alarmă, controlere wireless, module de notificare, dispozitive de semnalizare, etc. Sistemele de alarmă prin cablu reprezintă una dintre cele mai sigure metode de protecție împotriva hoților. O variantă bună ar fi să conectezi sistemul de alarmă la un dispecerat al unei firme de pază, iar în cazul declanșării alarmei, agenții de pază vor apărea imediat.
  3. Camere de supraveghere: Acestea sunt utile mai ales în cazul în care ești plecat de acasă mai des și vrei să fii în permanență la curent cu tot ce se întâmplă în locuința ta. O cameră de supraveghere te ajută să ai control asupra casei tale, în timp real, din orice colț al lumii. Ai nevoie doar de un smartphone sau de un laptop cu o conexiune stabilă la Internet și de la distanță poți controla camera de supraveghere și poți vedea toate colțurile casei. Folosind o cameră de supraveghere, vacanța ta va fi mult mai liniștită, știind că în orice moment poți avea acces la imagini cu locuința ta, iar hoții cu siguranță vor sta departe de o casă ce are instalată o cameră de supraveghere.

În concluzie, pentru siguranța ta și a familiei tale, ar fi bine să optezi pentru un sistem de alarmă sau o cameră de supraveghere care să îți protejeze locuința de persoanele rău intenționate. Bineînțeles, există mult mai multe modalități de a ține spărgătorii la distanță, cum ar fi o priză inteligentă ce poate aprinde luminile sau electrocasnicele pentru a da impresia că este cineva acasă tot timpul, sau chiar aducerea unui câine de pază care cu siguranță nu va permite niciunul musafir nepoftit să se apropie de locuința ta. Important este să alegi metoda care crezi că se potrivește cel mai bine locuinței tale și să te relaxezi, știind că nimeni nu îți poate trece pragul neinvitat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *