Cum funcționează becurile smart? Cât de necesare sunt pentru o locuință confortabilă?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Becurile smart sunt o modalitate foarte bună pentru a ne face locuințele mai eficiente din punct de vedere energetic, dar și viețile mai frumoase și mai ușoare. Fără îndoială, tehnologia inteligentă sporește valoarea caselor noastre, iar becurile inteligente contribuie la o atmosferă mai primitoare și la mai mult confort. În plus, becurile smart ne permit să controlăm iluminarea locuinței de oriunde ne-am afla, chiar și atunci când nu suntem acasă. De obicei, becurile inteligente pot fi controlate printr-o aplicație de pe telefon. Cu o singură atingere, putem aprinde luminile în timp ce suntem în vacanță, pentru a descuraja hoții. Sau, dacă sunteți acasă și doriți o atmosferă mai relaxantă, puteți reduce intensitatea luminii fără să vă ridicați de pe scaun. Există și alte beneficii distractive, cum ar fi opțiunea de a vă lumina camera de zi în toate culorile curcubeului, spre amuzamentul celor mici.

Cum funcționează becurile smartDe asemenea, puteți automatiza iluminarea inteligentă, astfel încât luminile să se aprindă și să se stingă sau să devină mai intense sau mai blânde în anumite momente ale zilei. În timpul sezonul rece, cu toții obișnuim să aprindem becurile dimineața la trezire. Cu becurile smart, luminile se vor aprinde treptat, de parcă ați avea propriul răsărit în casă. Explorați gama de becuri smart din magazinul online shop.electrofal.ro și beneficiați de toate avantajele practice și distractive pe care le oferă acestea. Unele becuri inteligente funcționează și cu asistenți activați prin voce, cum ar fi  Google Home. Totuși, pot fi aprinse și stinse și de la întrerupătorul montat pe perete, dacă încă preferați abordarea de modă veche.

Cum funcționează becurile inteligente?

Becurile inteligente pot comunica între ele, dar la fel de bine pot comunica cu telefonul mobil sau cu alte dispozitive, fără fir. Această tehnologie fără fir este încorporată în becurile în sine, ceea ce le și face atât de inteligente. Unele becuri smart se bazează pe rețeaua Wi-Fi existentă sau pe Bluetooth. Alte becuri au propria lor rețea – de obicei ZigBee, o rețea fără fir folosită de o multitudine de dispozitive inteligente. Pe shop.electrofal.ro veți găsi mai multe sisteme inteligente de iluminare cu tehnologia ZigBee. Becurile smart au nevoie de obicei de un mic dispozitiv care să le ajute să funcționeze. Acest dispozitiv numit hub se va conecta la router și va permite becurilor și aplicației să comunice între ele. Tipul de hub de care aveți nevoie depinde de marca de bec pe care o veți alege. Odată ce hub-ul este configurat, tot ce trebuie să faceți este să descărcați aplicația relevantă și să vă creați un cont. Producătorul becului smart vă va oferi instrucțiuni despre cum să configurați sistemul de iluminare rapid și ușor. Apoi, puteți atribui nume diferitelor becuri din casă și puteți ajuta setările pentru fiecare bec în parte. După finalizarea procesului de configurare, ar trebui să setați becurile inteligente prin intermediul aplicației sau comenzilor vocale.

Pot funcționa becurile smart fără Wi-Fi?

Dacă un bec smart funcționează sau nu fără Wi-Fi depinde doar de marca de bec pe care o utilizați. În general, becurile inteligente trebuie să dețină un fel de conexiune între ele și telefon pentru ca funcțiile lor smart să fie valide. Majoritatea becurilor inteligente funcționează prin conectarea la Wi-Fi, însă multe alte becuri se bazează și pe Bluetooth. Totuși, dacă Wi-Fi-ul se deconectează, nu veți rămâne în întuneric, deoarece becurile inteligente pot funcționa și ca becuri obișnuite, cu toate că va trebui să vă ridicați de pe canapea pentru a le aprinde.  

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *