10 cele mai importante tendințe de design interior în 2021

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Stilul rustic, pereții de culoare verde închis și florile uscate se numără printre cele mai mari tendințe de decorare a casei în 2021. Cei mai mulți dintre noi am început să petrecem foarte mult timp acasă, așa că designul interior devine din ce în ce mai important. Foarte multe tendințe de design ale anului 2021 sunt legate de lumea exterioară și de natură, ceea ce înseamnă că ne îndepărtăm ușor de mobilierul contemporan și de pereții albi.

Indiferent dacă intenționați să vă renovați întreaga locuință sau doar să redecorați o încăpere cu aspect obosit, iată câteva tendințe care vă pot inspira:

  1. Stilul natural, cu tendințe tropicale. Un tapet vibrant, o canapea florală, un lampadar de inspirație exotică, toate acestea fac parte din principala tendință a anului 2021, tendința naturală. Este o tendință care ne aduce mai aproape de natură, de aerul liber. Puteți chiar să creați propria galerie de fotografii, folosind rame foto A4 și ceea ce doriți cel mai mult să afișați – poate o galerie cu păsări exotice sau poate o galerie cu plante tropicale. În orice caz, stilul natural îmbracă locuința într-o atmosferă reconfortantă, ceea ce am avea nevoie cu toții.
  2. Rame antice. Tot ceea ce înseamnă „antic” va face parte din interioarele noastre în 2021. Putem alege dintre rame foto perete cu aspect vintage sau, pentru a da iluzia unui spațiu mai mare, putem opta pentru oglinzi antice. Pentru acea notă vintage atât de nostalgică, putem opta pentru o oglindă cu un cadru de cupru lustruit. Va acționa ca un punct focal al oricărei încăperi.
  3. Flori uscate. Această tendință va fi deosebit de populară în 2021, deoarece face legătura între noi și natură. Sunt foarte multe tipuri de flori uscate cu care ne putem decora locuințele, inclusiv grâu, papură, flori de hârtie, flori de pai, iarbă de Pampas și, bineînțeles, lavanda.
  4. Ferestrele de mansardă. Numite și felinare de acoperiș, sunt ferestre arhitecturale care se montează în acoperiș pentru a oferi lumină naturală camerelor întunecate, așa cum sunt mansardele. Dacă doriți să permiteți luminii naturale să vă invadeze mansarda sau dacă doriți să transformați mansarda într-un spațiu locuibil, atunci ferestrele de mansardă sunt obligatorii.
  5. Bucătării de culoare albastru-închis. Mulți dintre noi suntem obișnuiți cu bucătării albe, bej, crem sau maro, dar iată că bucătăriile de culoare albastru-închis fac parte din principalele tendințe ale anului 2021.
  6. Dacă nu știți ce înseamnă, aflați acum că japandi înseamnă minimalism japonez. Pentru a obține o amenajare japandi, este necesar să amestecăm elementele japoneze cu cele scandinave. Japandi a început să facă furori încă din anii 2019-2020, așa că în 2021 va fi o tendință adoptată în multe locuințe.
  7. Pereți de culoare verde închis. Dacă doriți o transformare radicală a spațiului, atunci optați pentru o culoare de pereți verde închis. Este o modalitate sigură prin care puteți invita mediul exterior în propria casă și prin care vă puteți consolida conexiunea cu natura.
  8. Stilul Scandinav. Nu este nicidecum o tendință nouă, însă în 2021 va dobândi o popularitate și mai mare. Este un stil ușor minimalist, relaxat și bogat în elemente naturale, reconfortante. De la piese de mobilier și până la elemente decorative cu rol practic, vă puteți aștepta ca stilul Scandinav să ne invadeze locuințele.
  9. Puteți cumpăra macrameuri superbe sau, la fel de bine, le puteți face acasă, într-un weekend. Aveți nevoie de sârmă flexibilă dacă doriți să faceți un model mai complicat și de sfoară sau frânghie. Macrameurile oferă locuințelor noastre o atmosferă rustică. De la macrameuri pentru perete, prinzători de vise și până la suporturi pentru jardiniere, opțiunile sunt practic nelimitate din momentul în care învățăm cum să le creem pe cont propriu.
  10. Stilul rustic. Tendința finală pentru 2021 este stilul rustic. Dacă doriți să obțineți acest stil acasă, luați în considerare reciclarea mobilierului vechi, achiziționarea de piese de mobilier din lemn natural, masiv și adăugarea unor materiale confortabile, cusute manual. Lampadarele din bambus, fotoliile din ratan, ghivecele din teracotă și elementele decorative din piatră, gresie, lut sau dolomită sunt de nelipsit din stilul rustic.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *