Cum poţi construi un perete curb?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Perete-curbPereţii curbaţi sunt la modă în ziua de azi. Din ce în ce mai multe persoane adoptă acest stil de decorare a pereţilor interiori, fiind extrem de plăcut, modern şi elegant. Nici nu va trebui să chemaţi un specialist pe care să îl plătiţi cu o sumă frumuşică, dacă ţineţi cont de sfaturile specialiştilor în domeniu şi achiziţionaţi tot ceea ce vă este necesar. În cele ce urmează, vă prezentăm câţiva paşi simpli de construire a unui perete curb pentru casa dvs.!

Construiţi un perete curb cu Glasroc F, placă din ipsos armat cu fibră de sticlă

Sună foarte pompos, nu-i aşa? Dar nu este deloc greu să înţelegem principiul de construire a unui perete curb simplu, elegant, care să dea o notă minunată încăperii. În primul rând, va trebui să trasaţi peretele şi să montaţi profilul de ghidaj articulat pentru pereţii curbi. După acest pas, veţi aşeza profilele verticale CW la interax de 30 cm. Va trebui să vă descurcaţi cu placarea primei feţe a peretelui cu Glasroc F de 6mm., montând transversal plăcile pe profilele CW.

Cele mai dificile momente atunci când vreţi să construiţi un perete curb

Nefiind profesionist, este posibil să întâmpinaţi unele dificultăţi atunci când decideţi să construiţi, pentru prima dată, un perete curb. Placarea primei feţe a peretelui nu este o operaţiune tocmai simplă, va trebui să căutaţi filmuleţe reprezentative pe internet ca să ştiţi exact ce măsuri să adoptaţi în acest caz. Urmează placarea celei de-a doua faţă a peretelui tot cu Glasroc F de 6mm., un alt moment de cumpănă. Nu uitaţi să finisaţi rosturile cu pastă Vario şi banda de armare din fibră de sticlă!

Mic rezumat al sfaturilor profesioniste de construire a unui perete curbat la dvs. acasă

Dacă sunteţi pasionat de amenajări, vă sfătuim să construiţi un perete curbat numai atunci când aveţi toate materialele necesare şi toate informaţiile în acest sens. Aşadar, după realizarea profilului metalic cu dimensiunile şi curbura mult dorită, vă sugerăm să îl fixaţi pe pereţi în vederea construirii unei suprafeţe suport extrem de rezistentă. O sfoară vă va ajuta să formaţi arcul de cerc dorit, care se taie şi se aplică pe profilul metalic. Eliminaţi toate resturile şi ranforsaţi extremităţile dacă arcada este prea mare. La final, se mai adaugă o placă, muchiile arcadei se vor fixa pe profilele care se curbează uşor, urmând etapele mai lejere, precum chituitul, şlefuitul şi zugrăvitul!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *