Grundul aplicat pe pereții interiori tencuiți

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

De ce să aplici grundul pe pereții interiori tencuiți? Pentru a răspunde la această întrebare trebuie mai întâi să știm ce este grundul și care este rolul lui în finisarea pereților interiori sau exteriori, căci acesta poate fi întrebuințat în ambele medii.

Grund

Ce este grundul?

Grundul este primul strat de material aplicat pe peretele ce urmează a fi supus finisării prin tencuială. Pentru amatorii în domeniu, trebuie să știți că sunt mai multe tipuri de grund. Sunt grunduri care se aplică pe suprafețele minerale, înainte de tencuiala efectivă a pereților, sunt grunduri sub formă de amorse, care se aplică de asemenea pe suprafețele minerale, după ce pereții au fost tencuiți și urmează a fi aplicat finisajul estetic, final, mai exact vopseaua lavabilă sau tencuiala decorativă. Totodată, în piața de specialitate veți mai putea găsi la raft și grundul care se poate aplica pe lemn sau metal jucând un rol de protecție pentru aceste suprafețe ori grundul special pentru asigurarea impermeabilității suprafețelor.

În cazul procesului de finisare al pereților interiori prin tencuială, rolul grundului este de a aduce la nivel pereții cu găuri, de a asigura o suprafață curată, pregătită să susțină stratul vizibil (ultimul strat în procesul de tencuială al pereților) și totodată de liant între peretele din cărămidă, beton sau bca și tencuiala vizibilă.

Grundul pentru tencuială, care este de fapt un mortar pe bază de ciment sau ipsos trebuie pregătit cu atenție pentru a evita crăparea tencuielii în timp. De asemenea, dacă grundul se aplică în două straturi, pe lângă faptul că fiecare dintre acestea trebuie să fie foarte subțiri, primul strat are nevoie de timp, până la uscarea completă, înainte de a-l aplica și pe cel de-al doilea.

Înaintea aplicării grundului este necesar ca suprafața să se curețe de eventualele reziduri și praf. În funcție de tipul suprafeței, beton, BCA sau cărămidă, aceasta trebuie spălată cu apă sau amorsatăcu ajutorul unui trafalet, bidinele sau pensule.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *