Tinciul aplicat pe pereții interiori tencuiți

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Prev1 of 7
Use your ← → (arrow) keys to browse

Nu știu câți dintre voi au auzit până acum despre tinci, beneficiile și domeniile sale de utilizare.

Pentru început, tinciul reprezintă un material de finisare a pereţilor tencuiţi sau placaţi cu polistiren, pe bază de ciment, care se aplică pentru a obţine o suprafaţă cât mai fină a pereţilor.

Tinci-pentru-finisarea-peretilor-interiori-tencuitiTencuielile pot fi facute pe căramidă, BCA, pe plase de suport, pe beton armat etc.

În acest articol veţi găsi mai multe informaţii despre finisarea prin tencuială a pereţilor interiori prin utilizarea tinciului, de la proprietăţile sale până la paşii de aplicare al acestui material.

În funcția de zona în care este aplicat, tinciul poate fi:

  • de interior
  • de exterior

Tinciul pentru interior se aplică peste tencuială, iar rolul său constă în acoperirea spaţiilor goale rămase în urma tencuitului. O altă responsabilitate a acestui tip de tinci este nivelarea pereţilor şi pregătirea lor pentru următorul strat, devenit opţional pentru unii, aplicarea gletului.

Mergem mai departe şi discutăm despre caracteristicile tinciului.

CONTINUARE – Tinciul aplicat pe pereții interiori tencuiți

Prev1 of 7
Use your ← → (arrow) keys to browse

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

5 Responses

    1. Bună ziua ! Sunt multe variante , funcție de buget dar în primul rând scrieți o descriere concisă , eventual poze ( Este casa sau apartament comun cu vecini ? Este apartament la parter sau ultimul etaj ?).

  1. Buna! Am terminat de tinciuit pereți din luna Noiembrie, dar au apărut fisuri. Ați putea să-mi dați un sfat pt remedierea lor? Mulțumesc!

  2. Buna seara!impreuna cu sotul meu,am aplicat pe peretii unei garsoniere plasa fibra sticla cu adeziv si am dori sa facem finisajul cu mortar pentru tencuiala interioara in locul tinciului.noua ni se pare mai finuta decat tinciul(nu vrem sa folosim glet).este posibil asa ceva?va rugam din suflet sa si argumentati oricare ar fi raspunsul!p.s.nu suntem profesionisti,dar dorim sa facem singuri totul!multumesc!o seara faina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *