3 detalii de care trebuie să ții cont când îți amenajezi locuința

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Eleganța se ascunde în detalii. Află care sunt cele 3 detalii de care trebuie să ții cont când îți amenajezi locuința.

Fiecare obiect din casă are un rol utilitar, dar și unul estetic. Deși pare greu, poți îmbina utilul cu plăcutul. Cum? Tot ce trebuie să faci este să-ți amintești următoarele 3 detalii de care trebuie să ții cont când îți amenajezi locuința.

  1. Covorul e menit să asigure, pe de o parte, confortul termic într-o cameră. De cealaltă parte, el joacă un rol important în definirea spațiului. Culoarea, textura, forma, dimensiunile, materialul din care este realizat, cât și modelul în sine, pot face diferența între o încăpere amenajată corect și una amenajată greșit. Explicația e simplă. Covorul este un accesoriu care poate mări sau micșora vizual spațiul. Contrar așteptărilor, într-o cameră mică, un covor ar trebui să acopere întreaga suprafață a pardoselii, mai puțin în cazul în care este vorba de o pardoseală deosebită, decorativă. Și forma covorului trebuie selectată cu grijă, ținând cont de forma camerei. Într-o încăpere mare, o formă neregulată a covorului este potrivită. Într-una mică, se poate opta pentru covoare dreptunghiulare sau pentru unele circulare. Un covor mare, rotund, într-o încăpere pătrată, înmoaie marginile și dă un plus de eleganță. De asemenea, designerii atrag atenția că, pentru spațiile mici, ar trebui să optăm pentru covoare cu design minimalist, în culori deschise, lăsând ozoarele și culorile îndrăznețe pentru spațiile generoase. Pare prea complicat să dai peste covorul potrivit? Aruncă o privire aici. Găsești o gamă variată de covoare, potrivite pentru toate gusturile și pentru toate tipurile de locuințe.
  1. Spațiu de depozitare, dulapurile încăpătoare ne ajută să păstrăm lucrurile, menținând totodată curățenia în casă. Din nou, însă, atrag atenția specialiștii, ele trebuie alese inteligent. Un dulap masiv nu se potrivește, de exemplu, într-o cameră mică. Dacă ai la dispoziție un spațiu redus și totuși o mulțime de lucruri, cel mai bine ar fi să optezi pentru dulapuri compacte, ergonomice, dispuse mai degrabă pe lungime, decât pe lățime. Și rafturile plutitoare sunt o idee potrivită pentru spațiile mici, la fel cum este mobila în stil minimalist. Dacă ești în căutarea dulapului perfect pentru o cameră perfectă, te poți inspira analizând sau alegând modele de aici. Nu uita că pe lângă design și culoare, un dulap bun mai este definit de compartimentarea inteligentă și de materialul din care este realizat și care-i asigură longevitatea.
  2. Draperiile sunt importante. Ele te pot ajuta să păstrezi căldura în casă (iarna), garantându-ți, totodată, intimitate și un mediu propice pentru somn. Alese cu grijă, acestea pot să ofere, de asemenea, un plus de eleganță și spațialitate camerei tale. Cu cât draperiile sunt mai lungi, cu atât camera va părea mai înaltă. Cu cât culoarea lor este mai deschisă, apropiată de tonurile naturale, iar materialul este mai ușor – cu atât ele vor oferi mai multă lumină și vor contribui la efectul de supradimensionare optică a locuinței. Designerii recomandă evitarea stofelor grele precum catifeaua, sau a celor cu design încărcat, când vine vorba de decorarea încăperilor mici. Totuși, susțin aceștia, materialele mai dense sunt binevenite în spații precum dormitorul, în care vrei să te bucuri de mai multă intimitate și unde, pe timp de noapte, ți-ai dori să ai parte de mai puțină lumină naturală care ți-ar perturba somnul.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *