5 pași pe care trebuie să îi urmezi mai înainte de a finisa pardoseala

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Finisarea casei presupune realizarea mai multor etape. Pe de o parte finisarea pereților interiori este foarte importantă. În funcție de materialele alese, dar și de modul de amenajare vei avea rezultatele dorite. De asemenea, finisarea pereților exteriori reprezintă o altă etapă după construcția casei, de această dată fiind nevoie să se acorde atenție lucrărilor de izolație a locuinței.

Toate aceste etape sunt foarte importante și trebuiesc realizate mai înainte de a se folosi materialele de amenajare pe care ți le dorești în locuință, precum plăci ceramice, parchet sau vopsea lavabilă.

Aproape că nu există living fără parchet, acesta fiind un material foarte des întâlnit în locuințele moderne. Parchet din lemn masiv, parchet laminat sau parchet triplustratificat sunt câteva dintre variantele pe care poți să le ai în vedere, fiecare având avantajele și dezavantajele sale. Cu toate acestea, mai înainte de a trece la finisarea pardoselii trebui să urmezi 5 pași simpli:

1. Ai în vedere soluțiile de încălzire alese – această etapă este una cât se poate de importantă. Mai înainte de a trece la finisarea pardoselii ar trebui să știi sigur ce anume îți dorești atunci când vei ajunge la încălzirea locuinței. Ai putea opta între centrala termică pe gaze naturale, centrala electrică, centrala pe lemne, șemineu sau chiar pentru încălzirea în pardoseală. Această ultimă variantă este foarte importantă în procesul de finisare a pardoselii și de aceea, dacă te vei hotărî asupra încălzirii în pardoseală trebuie să acorzi multă atenție șapei, izolației, dar și tipului de parchet ales.

2. Toarnă șapa – iată un alt lucru pe care trebuie să îl ai în vedere și cu care trebuie să începi. Vei avea nevoie de acest ciment pentru a turna șapa într-un strat gros, iar mai apoi, pentru finisarea acesteia va fi nevoie să folosești această șapă autonivelantă. Trebuie să acorzi multă atenție acestor aspecte, fiind foarte importante, în funcție de cât de dreaptă este pardoseala vei putea așeza și parchetul ales.

3. Izolează pardoseala – pentru a păstra căldura în locuință ai nevoie de o bună izolație atât la nivelul pereților exteriori, cât și la nivelul acoperișului, dar și la fundație și la nivelul pardoselii. Ar fi bine să alegi polistiren extrudat de 2 sau 3 cm pe care să îl așezi aici, asigurându-te că nu vei lăsa frigului de afară să intre în locuința ta.

4. Vopsește pereții – nu așeza parchetul mai înainte de a vopsi pereții pentru că îi poți murdări și mai mult ca sigur nu îți dorești să stai ore în șir să cureți urmele de lavabilă. Cei mai mulți meșteri recomandă vopsirea pereților mai înainte de montarea parchetului, aceasta fiind ultima etapă de finisare a interiorului casei.

5. Montează parchetul – pentru a beneficia de cea mai bună calitate este bine să soliciți sprijinul unei echipe de specialiști. Alege tipul de parchet pe care îl dorești pentru locuința ta, culoarea și apoi alege o echipă de meșteri cu care să duci lucrarea la bun sfârșit.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *