Finisarea pardoselii de beton, cu costuri reduse

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă te afli în căutarea unei soluții durabile și accesibile ca preț pentru a finisarea pardoselii din beton, ia în considerare realizarea unui proiect facil, dar cu rezultate incredibil de aspectuoase.

Pe piață sunt disponibile diferite amestecuri de soluții acide cu săruri metalice (acid stain). Acest tip de substanță este disponibilă pe piață într-o mare varietate de culori. Aplicată pe suprafața pardoselii, va penetra betonul și va reacționa cu depunerile de calcar, colorând suprafața și creând un aspect unic, marmorat. Fiecare soluție folosită va fi diferită, însă chiar și un începător în finisări interioare va reuși să aducă o modificare pozitivă aspectului încăperii.

Această opțiune este perfectă pentru suprafețe mari și bugete reduse.

Pentru a pune în practică acest proiect, vei avea nevoie de următoarele lucruri: acid stain (soluția acidă), soluție pentru curățat podeaua, degresant special sau amonic lichid, sigilant pentru pardoseli din beton, pe bază de rășini acrilice, lac protector, mătură cu peri sintetici, pulverizator cu pompă, din plastic, mânuși de cauciuc, ochelari de protecție, mască de protecție, aspirator, hârtie de mascare, bandă adezivă, găleată și mop, trafalet rolă pentru lac.

Finisarea pardoselii de beton, cu costuri reduse 1

Picture 1 of 9

Primul pas va fi pregătirea suprafeței. Această etapă depinde în principal de starea pardoselii. Cel mai important lucru este ca podeaua să fie perfect curată, fără impurități. Ia în considerare faptul că petele de culoare vor fi vizibile după finisare, aceasta fiind semi-transparentă. Unele pot contribui la aspectul marmorat ulterior, însă nu în toate situațiile. Totodată, în cazul în care este nevoie, șlefuiește și repară crăpăturile sau fisurile existente.

Aplică soluție de curățare pe suprafața podelei, cu ajutorul pulverizatorului. Lasă puțin soluția să acționeze, după care freacă bine suprafața cu mătura. Limpezește pardoseala și apoi îndepărtează apa. Așteaptă cel puțin 24 de ore ca podeaua să se usuce.

Următoarea etapă de lucru constă în aplicarea acidului (acid stain). Pentru a proteja pereții, aplică pe partea de jos a acestora o fâșie de hârtie de mascare. Pentru a o fixa cât mia bine, folosește bandă izolatoare.

Toarnă acidul în pulverizator. Folosește mânușile din cauciuc, pentru protecție. În cazul în care mai este o persoană care să te ajute, este recomandat ca acidul aplicat să fie bine uniformizat cu ajutorul măturii. Dacă rămân urme, treci cu un nou jet peste suprafață. Începe întotdeauna din partea opusă ușii, pentru a putea ieși din încăpere fără a mai atinge podeaua.

Aplică mai multe straturi, până obții culoarea dorită. Acidul va continua să pătrundă în suprafața de beton și să modifice culoarea pentru aproximativ zece ore. Dar aspectul va fi diferit cu fiecare aplicare, așa că nu există neapărat o anumită perioadă de timp dedicată observării acțiunii. Uneori un singur strat de acid ar putea fi suficient. În imaginile prezentate, după ce culoarea nu a devenit suficient de puternică într-o perioadă de mai multe ore, a fost aplicat un alt strat.

Când ești mulțumit de culoarea rezultată, îndepărtează acidul. Poți face acest lucru fie folosind un degresant special, pe care îl poți achiziționa din același loc de unde ai cumpărat acidul, fie folosind o soluție realizată dintr-o parte amoniac lichid și o parte apă. Curăță pur și simplu podeaua cu această soluție, cu un mop.

După uscare, podeaua va avea un aspect diferit, mult mai deschis. Însă nu trebuie să fii dezamăgit dacă în această etapă culoarea nu este cea sperată. Podeaua va arăta altfel după finalizarea lucrării.

Cu ajutorul unei role speciale, aplică sigilant pentru pardoseli din beton. Există mai multe tipuri pentru care poți opta, dar în imagine s-a folosit sigilant pe bază de rășini acrilice. Aplică în funcție de instrucțiunile producătorului, iar dacă este necesar repetă operațiunea.

Pentru un strat superior de protecție, aplică un lac protector compatibil, conform instrucțiunilor producătorilor sau a comerciantului.

Această soluție de recondiționare a pardoselii este potrivită pentru majoritatea încăperilor. Aspectul pardoselii va impresiona plăcut pe oricine va trece pragul casei tale.

Sursa: www.ehow.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *