Cum decorezi tavanul din camera copiilor

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Finisarea și decorarea camerei copiilor nu este un lucru ușor. Conceptul ideal este un spațiul funcțional, pe gustul celor mici și care să se încadreze în bugetul alocat. Iar aceste aspecte esențiale nu sunt întotdeauna ușor de îmbinat. De cele mai multe ori părinții se află în dificultate, încercând să aleagă între ceea ce își pot ei permite din punct de vedere financiar, ce își dorește copilul și ce posibilități decorative oferă încăperea. Principalele preocupări fiind legate de alegerea culorii zugrăvelii, a stilului decorativ și a altor detalii, o piesă importantă a puzzle-ului rămâne neexplorată. Tavanul încăperii reprezintă un spațiu care oferă o mare diversitate de posibilități decorative.

Dacă dorești că creezi o atmosferă de basm în camera copiilor, merită să iei în calcul această opțiune. Costurile vor fi nesemnificative, iar rezultatul poate fi încântător și de efect.

Cum decorezi tavanul din camera copiilor 1

Picture 1 of 10


Ilustrează cerul

Tavanul, fiind spațiul cel mai înalt dintr-o încăpere, amintește de cer. Iar frumusețea văzduhului poate fi ilustrată într-o multitudine de moduri pe tavanul din camera copiilor. Poți alege un tapet în culorile cerului sau unul care ilustrează norii. Cu toate că puține persoane se gândesc că și tavanul poate fi acoperit cu tapet, nu există niciun motiv să nu faci acest lucru. Totodată, fiind mai puțin expus uzurii și murdăriei, poți lipi orice fel de tapet, chiar din mătase.
De asemenea, poți opta pentru vopsirea tavanului în negru, sau albastru închis, iar apoi să pictezi mici stele pe întraga suprafață. Dacă pictura este una dintre pasiunile tale, limita este impusă doar de imaginație. Folosește vopsea lavabilă și pensule de diferite dimensiuni, în funcție de modelul ales.
Pentru a imita strălucirea stelelor o bună variantă este montarea mai multor spoturi cu led pe tavan.

Explozie de culori

Varianta expusă mai sus nu este potrivită pentru toate încăperile și pentru toate gusturile. Dacă îți dorești ceva care să poată fi adaptat la o diversitate mai mare de stiluri, alege un design colorat. Acest lucru poate fi realizat cu ușurință și fără a transforma micul proiect într-o lucrare costisitoare sau de durată. De cele mai multe ori vopseaua este cea mai simplă alegere. Poate părea prea simplu, dar nu subestima efectul pe care îl poate avea un tavan pictat în culori. Renunță la alb, care a devenit o alegere destul de banală, și îndrăznește să folosești culori precum albastru, verde, roșu, portocaliu sau diferite nuanțe de gri și negru. Un contrast puternic va transforma plafonul într-un punct de atracție al încăperii.

Dramatic sau contrastant

Camerele pentru adolescenți nu mai trebuie să aibă același design precum cel al camerelor copiilor mai mici, inspirate de Disneyland. La această vârstă tinerii doresc să se exprime în propriul lor mod, de aceea este indicat să discutați aspectele privitoare la reamenajarea camerei. Este recomandat să nu mai folosești la fel de multe culori, ci mai degrabă să alegi variante decorative mai dramatice, particulare, sau puternic contrastante.

Drapaje din material textil

O altă metodă de decorare a tavanului, adecvată pentru camera copiilor, este drapajul din material textil. Pentru un astfel de proiect vei avea nevoie de un material care su nu fie nici foarte transparent, dar preferabil nici prea gros. Sunt ideale cele semitransparente, vaporoase, dar nu foarte ușoare, pentru a obține un drapaj frumos. Cumpără material dublu față de suprafața tavanului. Alege culori sau modele care să se potrivească stilului decorativ.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *