Vopsește tavanul locuinței pentru a crea atmosfera ideală

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Este mai mult decât o obișnuință ca tavanul locuințelor să fie vopsit în alb. De cele mai multe ori această opțiune este prestabilită și majoritatea persoanelor care reamenajează locuința nu iau în considerare alte posibilități. Dar puțină culoare poate reprezenta o schimbare majoră în acest caz. Poți crea impresia de spațiu mai mare, tavan mai jos sau mai înalt, o atmosferă veselă, sobră sau cu totul aparte. Inspiră-te din sugestiile de mai jos.

Înainte de a lua o decizie, decide-te asupra efectului vizual pe care vrei să-l obții. Acest lucru depinde în parte de destinația încăperii, dar și de persoanele care vor folosi-o în mod frecvent. Pentru copii și tineri poți alege anumite culori și modele, pe când pentru persoanele adulte sau mai în vârstă, vor fi potrivite altele.

Tonurile deschise de culoare

Poți alege orice nuanțe vrei pentru vopsirea tavanului. Însă, un aspect deosebit de important este să iei în considerare restul decorului și a culorilor existente deja în încăpere. În cazul în care tavanul pe care urmează să-l vopsești este de mari dimensiuni și se află într-o încăpere cu pereți închiși la culoare, este indicat să optezi pentru tonuri mai deschise de culoare. Acest lucru va face tavanul să pară mai înalt, va crea un echilibru între culori și o atmosferă relaxantă.

Tonurile deschise sunt o bună alegere și în cazul tavanelor texturate.

Nuanțele de albastru deschis reprezintă o opțiune excepțională. Poți observa câteva exemple în imaginile de mai jos.

Tonurile închise de culoare

Pe de altă parte, încăperile în care pereții sunt vopsiți în culori deschise, vor arăta mai bine dacă vopsești tavanul în culori mai închise. Culorile deschise creează senzația de spațiu mai mare, dar vopsirea tavanului în culori mai închise nu va afecta aspectul camerei din acest punct de vedere. În schimb, va reprezenta un punct de atracție. Camerele care au tavan înalt și ferestre largi sunt cele mai potrivite acestui stil decorativ.

Nu face această alegere dacă pereții nu au minimum 2.5 metri înălțime. Un tavan jos, vopsit într-o culoare puternică, va încărca prea mult atmosfera.

Culorile vii

În cazul amenajării unei camere pentru copii, poți da frâu liber imaginație și colora tavanul în culori puternice, vii. Poți opta și pentru diferite combinații de culori pentru a obține o atmosferă veselă și plină de voie bună. Sunt interesante și modelele în dungi de aceleași nuanțe, de exemplu. Sau o zugrăveală realizată cu ajutorul buretelui, creând astfel modele interesante și atractive. Folosind această metodă poți desena nori albi pe un fond albastru. Sau poți aplica diferite abțibilduri. Totul depinde de gusturile și preferințele tale și ale viitorilor locuitori.

Pictură

O pictură realizată pe tavan va schimba cu siguranță întreg aspectul încăperii. În plus, va atrage nenumărate priviri admirative. Poți alege să o realizezi chiar tu, dacă ești o persoană cu înclinații artistice, sau poți apela la ajutorul unui specialist. Variantele sunt nelimitate. Atâta timp cât modelul ales este pe placul tău, nu există limitări. Modelele elegante vor da încăperii un aer deosebit de rafinat, și vor crea impresia de muzeu.

Nu opta pentru o astfel de alegere în cazul încăperilor mici. Sunt de preferat spațiile largi, cu tavan înalt.

Indiferent de alegerea pe care o vei face, puțină culoare sau câteva modele realizate pe tavan, vor îmbunătăți considerabil aspectul locuinței tale. Îndrăznește și experimentează cu ajutorul culorilor. Cei care vor trece pragul casei tale vor fi cu siguranță încântați.

Vopsește tavanul locuinței pentru a crea atmosfera ideală 1

Picture 1 of 6

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *