4 modalități prin care puteți alege cele mai potrivite echipamente de uz casnic

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Designul, tehnologia și bugetul sunt factorii cei mai implicați în luarea deciziilor privind achiziționarea de echipamente majore de uz casnic. În afara de acești factori, atunci când achiziționați electrocasnice, ar trebui să vă gândiți întotdeauna la nevoile membrilor familiei și la stilul de viață. Fiecare echipament va afecta într-o oarecare măsură spațiul de care dispuneți, dar și amenajarea. În special în bucătărie, electrocasnicele vor influența forma și designul acestei încăperi.

4 modalități prin care puteți alege cele mai potrivite echipamente de uz casnicIată câteva aspecte cărora este bine să le acordați atenție atunci când achiziționați echipamente de uz casnic:

  1. Caracteristici plite de gătit. Plitele de gătit, cunoscute anterior ca aragaz, sunt acum complet independente de cuptoare, ceea ce aduce mai multe caracteristici și flexibilitate ambelor. Deși în continuare puteți achiziționa un aragaz cu cuptor electric și chiar un aragaz cu două cuptoare, majoritatea persoanelor tind să cumpere separat aceste echipamente în funcție de modul de configurare a bucătăriei. Plitele comerciale devin din ce în ce mai populare în bucătăriile rezidențiale, deoarece se adresează cu adevărat bucătarului gurmand. Plitele de gătit cu gaz foarte moderne sunt potrivite pentru pregătirea diverselor preparate de la sosuri ușoare, fileuri gratinate și până la topirea cuverturilor de ciocolată deoarece oferă control maxim pentru gătit precis. Optați pentru plite cu o flacără interioară și una exterioară pentru o încălzire constantă și de înaltă precizie. Pe de altă parte, plitele electrice rezidențiale pot fi mai puțin costisitoare, dar nu vor avea aceeași precizie ca modelele pe gaz.
  2. Mașină de spălat și uscătoare de rufe. Un alt echipament de uz casnic de mare importanță în orice locuință este mașina de spălat. Din ce în ce mai multe persoane optează pentru o mașină de spălat care este prevăzută și cu un uscător de rufe. Această opțiune este cea mai recomandată dacă nu dispuneți de suficient spațiu pentru montarea a două echipamente separate, deși majoritatea echipamentelor de acest fel pot spăla mai multe kilograme, dar pot usca mai puține kilograme de rufe – de exemplu, pot spăla 8-9 kg de rufe, dar pot usca doar 5-6 kg. Această opțiune este foarte recomandată și persoanelor care urmează să instaleze mașina de spălat rufe în bucătărie. În schimb, dacă doriți să uscați la perfecțiune mai multe kilograme de rufe și fără să le șifonați, puteți opta pentru achiziționarea de echipamente separate, asta însemnând o mașină de spălat și uscătoare rufe electrice. Dacă dispuneți de mai mult spațiu vertical, atunci puteți monta uscătorul deasupra mașinii. Aceste montaje sunt cel mai bine de lăsat în seama specialiștilor.
  3. O insulă de bucătărie cu plită și chiuvetă. O plită de gătit montată pe insula bucătăriei vă permite să vă distrați alături de oaspeți în timp ce gătiți preparate grozave. Sistemele de ventilație cu un curent descendent pot elimina nevoia de hotă deasupra capului, iar tehnologiile emergente precum gătitul prin inducție pot crea un mediu de gătit mai sigur. În cazul gătitului prin inducție, o oală sau o tigaie pe bază magnetică interacționează cu un câmp magnetic creat de bobinele plitei de gătit, inducând un curent în oală sau în tigaie. Oala sau tigaia se încălzește, gătind mâncarea, în timp ce suprafața plitei rămâne rece. Sistemul în sine este complet fără flacără.
  4. Cuptor dublu și cuptor cu microunde. În general, cuptoarele sunt de două tipuri, și anume cu convecție și convenționale. Cuptoarele cu convecție sunt mai scumpe, deoarece au suflante care circulă căldura pentru un gătit mai rapid și mai uniform. Totuși, majoritatea proprietarilor moderni doresc două cuptoare. Indiferent dacă sunt montate pe perete sau fixate sub plită, două cuptoare permit o mai bună capacitate de gătit și o flexibilitate mai mare. Aparatele inovatoare, cum ar fi cuptorul cu microunde cu convecție, oferă noi opțiuni de gătit pentru acele persoane foarte presate de timp. Cu capacități de coacere, prăjire și rumenire, cuptorul cu microunde cu convecție combină toate caracteristicile de reîncălzire ale unui cuptor cu microunde cu opțiunile de gătit ale unui cuptor cu convecție. Timpul de gătire este redus la jumătate, dar se obțin întotdeauna aroma și textura dorite.

În ceea ce privește mașina de spălat vase, aceasta a suferit modificări de-a lungul anilor. Mașinile zgomotoase și voluminoase au fost înlocuite cu modele atât de discrete și silențioase încât este greu de spus dacă sunt pornite sau nu. Optați pentru modele cu panouri de control ascunse sau cu panouri stilizate care împiedică acest aparat să iasă în evidență. Motoarele mai silențioase și interioarele din oțel inoxidabil ajută la atenuarea zgomotului – o caracteristică crucială pentru casele open concept sau pentru bucătăriile cu spații de divertisment adiacente.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *