4 elemente esențiale dintr-o baie și tot ce trebuie să știi despre ele

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Baia reprezintă una dintre cele mai importante încăperi dintr-o casă, mai ales că în majoritatea locuințelor există doar o singură baie. Amenajarea unei băi este foarte importantă pentru o casă deoarece este o cameră în care fiecare persoană petrece un timp considerabil. De asemenea, este una dintre cele mai costisitoare încăperi dintr-o casă, iar remodelarea ei nu este una tocmai ușor de realizat.

În continuare veți vedea 5 dintre cele mai importante elemente dintr-o baie și la ce trebuie să fiți atenți când faceți alegeri. Dacă faceți alegeri eficiente încă de la bun început, cel mai probabil baia dumneavoastră nu va avea nevoie de remodelări sau retușuri pentru o perioadă îndelungată de timp. Astfel, veți face o economie considerabilă și vă veți bucura de o baie calitativă.

  1. Cada de baiealegerea unei căzi de baie este posibil să nu fie optimă pentru persoanele care au un spațiu mic la dispoziție, în special dacă este vorba despre o cadă de baie pentru colț, mai mare. Totuși, nu acesta este aspectul cel mai important pe care trebuie să îl aveți în vedere, ci materialul din care este confecționată cada. Scopul este de a avea o cadă rezistentă în timp pentru a-și păstra aspectul din prima zi. Ca opțiuni aveți căzile din acril, căzile din fontă, din inox, din granit sau din marmură. Design-ul pe care îl vreți pentru încăpere, dar și bugetul sunt la fel de importante în alegerea unei căzi de baie perfecte. Aici puteți găsi mai multe modele de căzi de baie de calitate.
  2. Cabina de duș o cabină de duș este ideală pentru persoanele care au la dispoziție un spațiu mai mic sau pentru aceia care au un stil de viață mai alert – atunci când ești mereu pe fugă, un duș rapid este cea mai bună soluție. Alegerea cabinei de duș trebuie făcută în funcție de formă, de materialul și textura geamului exterior, de funcțiile disponibile (cum ar fi muzica în duș), de adâncimea cabinei și de sistemul de închidere. Pentru niște cabine de duș calitative care nu vă vor dezamăgi, puteți verifica selecție de cabine de duș Romstal.
  3. Vasul WC deși e posibil să fiți tentați să faceți economie la acest capitol, este bine să știți că vasele de WC mai ieftine folosesc o cantitate mai amre pe apă, aducând costuri mai mari pe termen lung. Principalul aspect pe care trebuie să îl aveți în vedere este tipul de vas, dacă vă doriți unul clasic, cu picior sau unul modern, suspendat. Din păcate, modelel suspendate nu merg construite în orice baie și necesită în mod cert intervenția unui specialist. Materialul din care este făcut WC-ul este important, preucm și materialul din care este făcut rezervorul. Cel din urmă poate fi făcut din plastic sau din ceramică.
  4. Chiuveta materialul ales cel mai frecvent pentru o chiuvetă de baie este ceramica. Aceasta este ușor de întreținut și suficient de rezistentă pentru scopul ei din baie. Modul în care aceasta este construită depinde de design-ul ales pentru baie, dar și de spațiu. Aveți posibilitatea de a alege o chiuvetă suspendată pe perete, o chiuvetă cu picior sau una încorporată într-un dulap de baie. Băile cu un spațiu mic la dispoziție ar trebui să evite chiuvetele cu picior deoarece spațiul de sub chiuvetă este mort și inutilizabil. Ceramica nu este singurul material disponibil pentru chiuvetele din baie – puteți opta și pentru granit, marmură, sticlă sau inox.

Cele mai importante componente ale unei băi sunt și cele mai costisitoare, anume cada, cabina de duș, chiuveta și vasul WC. Totuși, dacă investiți de la început în produse calitative și potrivite pentru gusturile dumneavoastră și pentru design-ul pe care îîl urmăriți, câștigurile se vor vedea pe termen lung – nu vor exista stricăciuni infantile și nici nu veți simți nevoie unei schimbări atât de repede.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *