4 lucruri pe care trebuie să le știi despre bucătărie

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Bucătăria este o parte importantă a fiecărei case, indiferent cât de mare sau de mică este aceasta. Fiind spațiul în care majoritatea oamenilor mănâncă, trebuie să fie un mediu îngrijit și având în vedere cât de costisitoare pot fi unele elctrocasnice, este bine să acordați atenție în ceea ce privește îngrijirea lor. Indiferent de cât de mult timp petreceți în bucătărie, există câteva lucruri despre care este bine să fiți informați.

Când vine vorba despre bucătărie, aceasta reprezintă o totalitate de elemente, de la pereții camerei, până la detergentul folosit pentru spălat vase. Informațiile pe care le veți găsi mai jos vă vor ajuta cu referire la întreținerea și îngrijirea bucătăriei.

Aceste lucruri nu se referă la gătit, ci mai degrabă țin de aspecte precum curățenie, igienă, întreținere și construire ale unei bucătării.

  1. Atenție la duritatea apei Duritatea apei este o problemă tot mai frecventă în marile orașe. Pentru a vedea dacă este vorba despre o apă dură se poate face un test duritate apă grande germane. Acesta va analiza componența apei pentru a identifica mineralele în exces, cum ar fi calciul, magneziul sau fierul. Deși este o apă potabilă, aceasta are proprietăți ce pot conduce la deteriorarea aparaturilor din bucătărie sau a conductelor. Dacă sunteți conștient de starea apei, atunci puteți lua măsurile necesare pentru a proteja aparaturile din casă. De asemenea, există unele aparaturi care vin cu diferite protecții împotriva apei dure, iar atunci când vă construiți bucătăria de vis, cest lucru trebuie avut în vedere.
  2. Beneficiile unei mașini de spălat Deși pentru mulți mașinile de spălat pot părea un moft, acestea aduc o serie de avantaje importante. În primul rând, ajută la protejarea mâinilor, mai ales dacă este vorba de multe vase de spălat – pielea de pe mâini este destul de sensibilă și se poate deteriora rapid, mai ales din pricina detergentului și a apei dure. În a doilea rând, mașina de spălat mase performantă are rolul și de a steriliza vesela spălată. Astfel, igiena bucătăriei este una mult mai eficientă și mai sigură. Nu în ultimul rând, o mașină de spălat vase ajută la economisirea energiei, a timpului și a resurselor necesare. Dacă sunteți în căutare de o mașină de spălat vase performantă, cele mai bune opțiuni le găsiți aici.
  3. Alegerea pardoseli Aflați că pentru podeaua bucătăriei puteți opta pentru o varietate mare de materiale, dintre care cele mai eficiente sunt considerate betonul, cauciucul, piatra, gresia, vinilul sau parchetul. Fiecare tip de pardoseală vine cu o serie de avantaje și dezavantaje. Pentru cea mai potrivită alegere trebuie să aveți în vedere următoarele aspecte: bugetul disponibil (unele materiale sunt mai scumpe); design-ul pe care mergeți; cât de mult timp petreceți în picioare în bucătărie și dacă aveți animale de companie sau copii.
  4. Materialul chiuvetei indiferent de cât de arătoasă este o chiuvetă din ceramică, aceasta nu este potrivită pentru o bucătărie deoarece se poate ciobi foarte ușor atunci când sunt spălate vasele. Degradarea se poate produce la fel de ușor și în cazul unei chiuvete din tablă, mai ales dacă aceasta este ceva mai ieftină. Cele mai bune materiale pentru o chiuvetă de bucătărie sunt inoxul, granitul sau fonta. De asemenea, pe lângă material, ar trebui să aveți în vedere și de dimensiunile acesteia – câte vase estimați că spălați, cât de mari sunt acestea etc..

Cu cât veți acorda mai multă atenție detaliile când vine vorba de amenajarea și de îngrijirea unei bucătării, cu atât veți face economie pe termen lung – aparatura nu se va strica la fel de repede, chiuveta nu va necesita înlocuire, pardoseala nu se va strica, iar toată lumea va fi fericită.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *