Cele mai utile 4 sfaturi pentru amenajarea unei băi mici!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dintre toate încăperile unei case, cea mai mică este aproape întotdeauna baia. Amenajarea unei băi nu este ceva tocmai ușor de făcut, mai ales dacă este vorba despre o baie cu dimensiuni reduse.  Provocările pe care le aduce o baie mică sunt legate mai ales de dimensiulea principalelor obiecte necesare într-o astfel de încăpere și cum puteți face ca ele să arate plăcut estetic. V-ați gândit la toate posibilitățile de a maximiza spațiul pe care îl aveți? În continuare veți găsi niște sfaturi foarte utile și inedite, pe care mulți oameni le trec cu vederea sau pur și simplu nu se gândesc la ele.

Trucurile prezentate în continuare sunt menite să vă ofere un ajutor în depozitarea obiectelor personale. Indiferent cât de mică este baia, veți regăsi în ea o cadă sau o cabină de duș, o chiuvetă și un vas de WC, dar nu se poate spune același lucru despre un dulap. Urmând trucurile de mai jos nici nu veți avea nevoie de unul.

  1. Alegerea unei căzi de baie cu margini late dacă nu aveți un spațiu foarte mare la dispoziție, cada nu este întotdeauna o alegere indicată. Totuși, în funcție de preferințele personale, dar și de dotările standard ale băii despre care e vorba, există un aspect pe care îl puteți selecta în legătură cu o cadă pentru a obține un spațiu în plus de depozitare. Indiferent de dimensiunea și de forma căzii, asigurați-vă că optați pentru una cu margini mai groase, mai ales în zona colțurilor, dar și drepte. Astfel, veți putea depozita geluri de duș, șampoane, loțiuni de corp și alte produse de înfrumusețare pe marginea căzii. Dacă vreți să folosiți cada în acest scop, cel mai indicat ar fi să fie plasată la perete, nu aflată în mijlocul încăperii. Pentru a vedea câteva posibilități, puteți verifica selecția de căzi de baie de la pestre.ro.
  2. Cabina de duș cu spațiu de depozitare Există cabine de duș care vin cu rafturi pe unul dintre pereții săi, dar există și cabine de duș care sunt montate direct pe perete, rămânând la latitudinea proprietarului să își monteze câte rafturi vrea. Varianta din urmă este cea mai eficientă pentru o baie mică întrucât folosește un spațiu ce nu poate fi folosit în alt scop. Totuși, trebuie să aveți în vedere un mic impediment. Dacă alegeți să formați spații de depozitare în interiorul cabinei de duș, acolo pot fi puse doar produse pe care nu vă deranjează să le udați sau să le scăpați în apă. Dacă doriți să vedeți o selecție mai amplă de cabine de duș, puteți accesa pestre.ro.
  3. Chiuveta pe colț colțurile băii reprezintă, de regulă, niște spații care nu sunt exploatate deloc. O idee foarte bună pentru a valorifica acest spațiu este crearea unei chiuvete pe colț. Amplasarea chiuvetei acolo va avea ca scop economisirea de spațiu și valorificarea unui perete care, cel mai probabil, ar fi rămas gol. De asemenea, puteți crea un corp de colț, chiuveta fiind făcută după modelul chiuvetelor de bucătărie. Astfel, veți obține un spațiu de depozitare și sub chiuvetă, ideal mai ales pentru produsele de curățenie.
  4. Oglinda cu spațiu de depozitare deși spațiile de depozitare din spatele unei oglinzi de perete nu sunt tocmai mari, acestea pot face diferența. Este un loc ideal pentru a se depozita parfumuri sau produse pentru îngrijirea zilnică, precum pasta și periuța de dinți, dar și un loc pentru medicamente. Trebuie să aveți grijă însă la greutatea produselor amplasate aici. Fiecare astfel de obligă are o limită de greutate pe care este indicat să o respectați pentru a evita orice fel de accidentare.

 Chiar dacă dispuneți de o baie cu dimensiuni reduse, asta nu înseamnă că trebuie să renunțați la obiectele destinate înfrumusețării sau pur și simplu de îngrijire cosmetică. Totuși, trebuie să deveniți mai creativi cu modul de aranjare al acestora. Finisarea unei băi având în vedere sfaturile oferite mai sus, cu siguranță vă vor oferi ceva mai mult spațiu de depozitare.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *