4 modalități de amenajare a casei pentru o stare de spirit mai bună

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cel mai probabil, cu toții ne dorim ca locuințele noastre să ne susțină o stare bună de sănătate și să creeze o atmosferă calmă. Dorim să fim sănătoși, să ne bucurăm de longevitate, să fim calmi și pozitivi, iar pentru a fi așa cum ne dorim, casele noastre joacă roluri-cheie, căci aici ne odihnim, ne relaxăm, scăpăm de griji și de stres și dobândim forțe noi.

Prin urmare, modalitatea în care ne amenajăm locuințele are un impact foarte mare asupra sănătății și stării noastre de spirit. Pornind de la materialele de construcție folosite, piesele de mobilier și pardoseală și până la amplasarea ferestrelor, toate îndeplinesc funcții importante pentru o stare mai bună de sănătate, pentru o dispoziție calmă și pentru longevitatea noastră.

Dacă doriți să vă transformați locuința într-un sanctuar de calm, de liniște, de relaxare și confort, în rândurile care urmează vom arunca o privire asupra unor lucruri simple pe care le puteți face pentru a vă proteja sănătatea și dispoziția emoțională:

  1. Nu este o decizie tocmai ușoară, tocmai pentru că odată ce instalăm pardoseala în locuințele noastre, va rămâne așa vreme îndelungată. În baie și în bucătărie putem opta pentru modele moderne de gresie și faianță, care să se potrivească minunat și să creeze un aspect uniform. În funcție de stilul amenajării, putem opta pentru gresie și faianță mate sau strălucitoare, fiecare cu propriile avantaje și dezavantaje. Gresia strălucitoare dă impresia de spațiu, însă lasă să se observă imediat murdăria, picăturile de apă și praful. Gresia mată nu este la fel de spectaculoasă, dar măcar nu lasă să se vadă cu ușurință praful și murdăria. În schimb, pentru dormitor este recomandat să optați pentru parchet, iar dacă vă este cu putință, în continuare este apreciat parchetul din lemn de esență tare. Dormitorul este foarte important, deoarece este locul în care corpul nostru se reface după o zi lungă la serviciu. În timp ce dormim, creierul nostru tinde să proceseze toate experiențele zilei, în timp ce corpul își reface sănătatea și forța. De aceea, trebuie să ne asigurăm că în toată casă și, în special în dormitor, dispunem de aer curat. Spre deosebire de parchetul din lemn prelucrat, cel din lemn masiv contribuie la o bună calitate a aerului. Dacă sunteți alergici sau suferiți de astm, cel mai bine este să evitați covoarele.
  2. Calitatea aerului. Dacă tot am adus vorba despre calitatea aerului, acesta este într-adevăr un aspect-cheie al locuințelor noastre. Totuși, calitatea aerului nu este influențată doar de piesele de mobilier sau de pardoseală, cu toate că acestea au impact destul de mare. Foarte mult contează temperatura și nivelul de umiditate. În timpul iernii, putem folosi un termostat wireless pentru a controla temperatura din întreaga casă, dar și pentru a ști care este nivelul de umiditate din încăperi. Dată fiind căldura emanată de radiatoare, care usucă aerul și care duce la tot felul de consecințe neplăcute, mulți dintre noi ne echipăm locuințele sau măcar dormitorul cu un umidificator. În situația în care nivelul de umiditate este prea ridicat, vom avea nevoie de un dezumidificator pentru a preveni apariția mucegaiului.
  3. Amenajarea holului. Pentru că este locul de intrare în casă, holul principal trebuie să fie perfect proiectat și amenajat. Cumva, s-ar putea spune că holul acționează ca o primă linie de apărare, așa că ne dorim să păstrăm toxinele în afara casei. Pentru ca praful și murdăria să nu fie aduse în casă și purtate apoi în toate încăperile, folosiți un covor de intrare, o tavă pentru încălțăminte și educați pe toți membrii familiei – de la cel mai mic până la cel mai mare – să se descalțe la intrare. De asemenea, puteți echipa holul cu o băncuță unde oaspeții își pot scoate pantofii înainte de a intra în casă și cu un cuier generos.
  4. Biroul de acasă. Să stăm pe scaun mai mult de opt ore pe zi nu este deloc bine pentru corpul nostru. De fapt, majoritatea oamenilor care stau pe scaun ore în șir ajung să dezvolte complicații de sănătate, cum ar fi obezitatea. Prin urmare, dacă lucrați de acasă, este recomandat să amenajați un spațiu de birou suficient de încăpător, unde puteți lucra, dar și unde puteți face câteva exerciții simple la fiecare 50 de minute.

Concluzionând, modul în care ne amenajăm locuințele contribuie la starea noastră de bine, la fericirea și la longevitatea noastră. Fiecare modificare și fiecare gest pe care îl facem pentru o stare de bine sporită vor avea efecte pozitive pe termen scurt, dar și pe termen lung. Aerul curat, câteva exerciții de întindere a mușchilor, materialele de calitate, toate vor contribui la o calitate mai bună a vieții.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *