5 moduri prin care poți economisi bani fără să îți compromiți confortul termic

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În perioada rece a anului, suntem dependenți de încălzirea centrală, asta însemnând că odată cu instalarea temperaturilor scăzute și pornirea centralei ne asumăm responsabilități suplimentare. În primul rând, facturile noastre la energie vor crește și, în al doilea rând, vom fi mai puțin eficienți din punct de vedere ecologic. Majoritatea încălzirii centrale din țara noastră depinde în prezent atât de arderea lemnului, cât și de arderea gazelor naturale.

moduri prin care poți economisi bani fără să îți compromiți confortul termicDeși dorim să avem grijă de planeta noastră, cu siguranță nimeni nu își dorește să își sacrifice confortul termic. Cât de bine sunt izolate casele noastre contează foarte mult atunci când primim facturile la energie sau atunci când cumpărăm un tip de combustibil. În general, casele mai bine izolate vor rămâne la o temperatură confortabilă în interior atunci când temperaturile exterioare sunt foarte scăzute.

Iată și alte modalități prin care puteți economisi bani fără a vă compromite confortul termic:

  1. Reglați radiatoarele. Este o modalitate foarte eficientă pentru a vă asigura că următoarea factură încălzire nu vă va lua prin surprindere. Supapele termostatice ale radiatorului controlează apa care curge prin fiecare radiator. Dacă în locuință există încăperi pe care nu le utilizați sau nu v-ar deranja dacă ar fi mai răcoroase decât restul casei, atunci va trebui să închideți supapa în aceste camere. Dacă veți reduce ușor robinetul retur, restul casei va fi încălzit la temperatura stabilită de termostat.
  2. Îmbunătățiți sistemul de încălzire. Pe lângă izolația locuinței (iar dacă locuiți la casă foarte mult contează și izolația mansardei și a subsolului), este necesar să vă gândiți la sistemul de încălzire de care dispuneți. Cu toate că nu este ușor de luat cea mai bună decizie și nu este nici ieftin să faceți o schimbare majoră, în timp se va merita pe deplin, deoarece o proprietate izolată și prevăzută cu un sistem de încălzire performant este cea mai eficientă din punct de vedere termic. În prezent, avem la dispoziție o gamă amplă de centrale termice pe gaz, centrală termică lemne sau centrale pe peleți. De asemenea, poate fi necesar să înlocuiți centrala dacă aceasta a fost instalată înainte de anul 2004. Centralele mai moderne sunt cele pe bază de condensare, care sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic și care vă pot ajuta să economisiți sume importante de bani în fiecare an.  
  3. Asigurați-vă că termostatul este poziționat în locul corect. Termostatul nu ar trebui să fie blocat de mobilier sau perdele, deoarece fluxul de aer din jurul termostatului ar putea fi blocat și astfel termostatul nu ar măsura corect temperatura din casă. Asigurați-vă, de asemenea, că termostatul nu se află în apropiere de o sursă de căldură, cum ar fi un radiator sau un cuptor, dar nici în preajma unei surse de curent, cum ar fi o fereastră sau o ușă, pentru că, din nou, termostatul nu ar putea măsura temperatura cu precizie.
  4. Comenzi inteligente. Luați în considerare instalarea comenzilor inteligente, astfel încât să puteți controla încălzirea locuinței de la distanță și chiar să reglați încălzirea în funcție de vremea de afară.
  5. Stabiliți care este temperatura la care vă simțiți confortabil. O temperatură sănătoasă este cuprinsă între 18-21 ° C. Dacă termostatul este setat la 21 ° C sau peste acest interval, încercați să îl reduceți cu 1 ° C și vedeți dacă vă simțiți confortabil în continuare. Reducerea cu 1 ° C vă ajută să economisiți sume importante de bani în fiecare sezon rece. Rețineți totuși că, deși termostatul ar trebui să fie setat între 18 și 21 ° C, vârsta și nevoile medicale pot dicta nevoile de temperatură ale unei locuințe.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *